Abonnementsartikel

Danmarks Naturfredningsforening mener, at Danmark modarbejder EU's biodiversitets-ambitioner. Det afviser Karen Ellemann (V), som tværtimod mener, at Danmarks linje er ambitiøs.

Danmarks Naturfredningsforening og miljøminister Karen Ellemann (V) er helt uenige om, hvordan arbejdet med EU's biodiversitets-strategi skal gribes an. Det skriver altinget.dk.

DN mener, at Danmark trækker EU's ambitionsniveau ned, mens Ellemann fastholder, at Danmark arbejder for en ambitiøs og effektiv implementering af den strategi, som skal sikre, at EU lever op til de biodiversitetsmål, der blev aftalt i Japan sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for striden er, at EU's miljøministre på et rådsmøde i dag, tirsdag, skal drøfte Kommissionens biodiversitets-strategi. På mødet har det ungarske formandskab lagt op til, at der skal vedtages rådskonklusioner om det videre arbejde med strategien, men det mener Danmark er for tidligt.

DN skuffet

Den danske holdning skuffer Danmarks Naturfredningsforening, som undrer sig over, at Karen Ellemann herhjemme siger, at biodiversitet er hendes topprioritet, mens hun i EU vil udskyde beslutningerne.

- Vi har flere gange appelleret til, at Danmark ikke trækker ambitionsniveauet yderligere ned, men der imod arbejder for at sætte barren højere, fordi EU's udspil i forvejen er ganske vagt. Hvis Danmark så trækker strategien yderligere ned, så har vi et alvorligt problem, siger Ann Berit Frostholm, der er foreningens projektleder på biodiversitetsområdet, til altinget.dk.

Karen Ellemann er helt uforstående over for DN's kritik.

- Jeg er overrasket over, at de grønne organisationer får det til at lyde som om, at Danmark ikke er ambitiøs. I virkeligheden deler vi netop ønsket om, at det her ikke må falde til jorden. Danmark er meget fokuseret på, at vi ikke kommer til at begå samme fejl, som vi gjorde i 2006, da man sidste gang lavede en biodiversitets-strategi, hvor man bare blev enige om ordlyden, men ikke havde sikret sig, at finansiering og implementering var på plads, siger hun.