Landsskuet i Herning er i fuld gang med forberedelserne til årets arrangement fra den 30. juni til den 2. juli. Og tilmeldingerne fra udstillerne tyder på, at der er stor opbakning til dyrskuesæsonens højdepunkt med kåring af landets bedste husdyr i konkurrencer som ”Danmarks Smukkeste Malkeko”. 

- Salget af stande på Landsskuepladsen er på nuværende tidspunkt mindst lige så langt som tidligere, og vi forventer da også at kunne mærke, at der ikke er Agromek i Herning i år. En del af udstillerne herfra vælger så i stedet at møde kunderne på Landsskuet, siger Niels Kristian Fruergaard fra Landsskuets ledelse. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilmeldingen af både stande og dyr sker fra i år online via Landsskuets hjemmeside, som i dag tirsdag åbnede for tilmeldingen af heste, kvæg, får og geder. Det er derfor endnu for tidligt at sige noget generelt om dyreudstillingen.

Katteudstilling og nye aktiviteter

Sidste år har Landsskuet for første gang en katteudstilling, og der var så stor interesse, at arrangørerne i år gentager successen.

Igen i år var katteejerne hurtige, da der tidligere på foråret blev åbnet op for tilmelding til katteudstillingen på Landsskuet. I løbet af én eftermiddag var der bestilt plads i alle bure. 

- Vi er slet ikke vant til så mange gæster på vores udstillinger, så vi var dybt imponerede og havde alle travlt med at snakke om katte med publikum hele dagen, siger Lone Gram fra Jydsk Racekatte Klub. 

Blandt årets nyheder på Landsskuet er et nyt heste-område med stande og nye aktiviteter samt et europæisk mesterskab for markrobotter. Sidstnævnte tiltrækker studerende fra hele Europa, der kommer til dyrskuet i Herning for at konkurrere på en majsmark i et hjørne af Landsskuepladsen, ligesom unge tekniknørder eksperimenterer med mindre Lego-robotter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der vil desuden være smagsprøver på bondegårdsis samt en stor have- og naturudstilling, hvor udelivets mange sommerglæder vises frem.