Ole Larsen er svineproducent i Mesing ved Skanderborg og i sin søgen efter et let tilgængeligt rodemateriale har han fundet ud af, at grisene er vældigt glade for grantræ. Især hvis der er nåle på.

Han har konstateret, at der er færre halebid i stalden, når grisene har noget at rode med, og hanhar ikke oplevet, at grisenes tarme får problemer, når de grønne nåle skal igennem systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det eneste, som Ole Larsen kan betegne som problematisk, er konsulenternes holdning til fastgørelsen af granstykkerne, der hænger i en kort kæde.

- Konsulenterne vil gerne have, at træet ligger på gulvet, men det slider hårdt på spalter og gulv, så jeg har tilladt mig at se stort på de bemærkninger. Grisene kan jo stadig nå træstykkerne, siger han.

Han lægger ikke skjul på, at rodematerialet først og fremmest skal tilgodese lovens krav.

- Og når jeg har flere afdelinger, er granstykkerne den mest rationelle måde at håndtere kravet på. At grisenes adfærd påvirkes i en positiv retning kan man jo kun glæde sig over.

Ole Larsen er blevet spurgt, om han ikke har haft betænkeligheder med hensyn til grenstumper i gyllen - Jeg kører selv gyllen ud og har ikke haft problemer. Hverken i fordeleren eller i gyllevognen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grisekødet tager ifølge Ole Larsen ikke smag af grantræet.

- Jeg har ikke hørt noget fra slagteriet, så grantræet har sandsynligvis ingen indvirkning på kødets smag.