Mandag morgen modtog landets landbrugsskoler et glædeligt brev fra børne- og undervisningsministeren om, at skolehjemmene igen må åbne. 

"Regeringen har besluttet at åbne for skolehjem for alle de erhvervsuddannelseselever og AMU-kursister, som er kommet tilbage til fysisk undervisning som følge af Aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning. Kostelever på de frie grundskoler kan også komme tilbage." 

"Regeringen vil gennemføre en bekendtgørelsesændring snarest muligt, og det forventes, at det allerede fra mandag d. 18. maj bliver muligt at få kosteleverne tilbage til deres skole i takt med, at skolernes bestyrelse vurderer, at det ud fra Sundhedsmyndighedernes vejledninger er sundhedsmæssigt
forsvarligt."

Sådan skrev børne- undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, til landets erhvervsuddannelser søndag.

Det vækker stor glæde hos landets landbrugs- og erhvervsskoler, som i fredags havde samlet repræsentanter til at mødes med børne- og undervisningsministeren for at presse på og appellere til ministerens sunde fornuft og lade eleverne få mulighed for skoleophold.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

6000 årselever i hele landet har nemlig været forhindret i at genoptage undervisningen rundt omkring på erhvervsuddannelserne i genåbningsfase 2. 

Børne- og Undervisningsministeriet har mandag holdt møde med de respektive sektorpartnerskaber for at drøfte de praktiske forhold omkring genåbningen.