Hos Dan Duck giver de ikke meget for svaret fra fødevareminister Mogens Jensen til Miljø- og Fødevareudvalget i sagen om kontrolrapport. 

Hardy Eskildsen, direktør hos Dan Duck, er både skuffet og vred over det svar som fødevareminister Mogens Jensen sendte til Miljø- og Fødevareudvalget 17. april.

Efter en dags tid til at læse svaret og drøfte sagen med advokat Hans Sønderby kalder Hardy Eskildsen svaret fra Mogens Jensen for et ikke svar, og han mener, at fødevarestyrelsen og ministeriet er i fuld gang med at vaske deres hænder i sagen om kontrolrapport. 

- Det er et meget vattet svar. Hvorfor kalder de ikke en spade for en spade, og en skovl for en skovl. Som jeg læser det, er de i fuld gang med at vaske deres hænder, de kommer med ganske få indrømmelser i sagen, siger Hardy Eskildsen, Dan Duck.

Dan Duck har ad flere omgange kontaktet Miljø- og Fødevareudvalget og Miljø- og Fødevareministeriet i sagen. Senest sendte virksomheden 6. april ni spørgsmål til både fødevareministeren, ministeriet og fødevareudvalget i håb om at få svar på en række spørgsmål om sagsforløbet, hvor den lokale fødevarekontrol kritiserede virksomheden for ikke at have nok og korrekt placeret håndvaske til medarbejderne. Kontrolrapporten med kritikken blev senere trukket tilbage af fødevarestyrelsen med en undskyldning. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi mangler stadig at få en fuld redegørelse fra ministeren og en undskyldning, for det vi har været udsat for. Sagen er simpelthen trukket ud i for lang tid. Vi blev lovet en redegørelse 20. marts. Dette svar fra Mogens Jensen fra 17. april opfatter vi ikke som en redegørelse. Det er mere svar på en række spørgsmål fra folketingspolitikere, der sidder med i udvalget, siger Hardy Eskildsen.

Dan Duck og advokat Hans Sønderby overvejer netop i disse dage, deres næste træk i forhold til om de vil indlede en erstatningssag. 

- Vi vil også tage fat i både Erling Bonnesen og Orla Østerby, der begge sidder i udvalget i håb om, at de kan presse på og hjælpe os, siger Hardy Eskildsen.

Dan Duck er presset helt i knæ ovenpå medieomtalen af den fejlagtige kontrolrapport. En af virksomhedens store kunder og aftagere af ænder har netop købt halvdelen af deres ænder af udenlandske slagterier. Ænder de plejer at købe hos Dan Duck.