Fremmødet var stort, og stemningen var god under Landboforeningen Limfjords generalforsamling i år.

Fremmødet var stort, og stemningen var god under Landboforeningen Limfjords generalforsamling ultimo januar. Aftenen startede med det store pølsebord, hvorefter formand Lars Kristensen indledte den ordinære generalforsamling, skriver Landboforeningen Limfjord i en pressemeddelelse.

I stedet for den klassiske formandsberetning så var det i år hele bestyrelsen, som aflagde beretning. Efter formandens indledning overtog bestyrelsesmedlemmer på skift og fortalte om netop det område, de enkeltvist havde fået som ansvarsområde og har arbejdet med i løbet af året. Dermed blev det en mere livlig beretning, som fik gode tilkendegivelser bagefter.

Nogle af emnerne, der fyldte i den politiske debat efter beretningen var blandt andet klimaet og de ambitiøse mål for 2050, efterafgrødekravene, BNBO, fremtidens rådgivning, og forskellen mellem de, der tjener gode penge og de, der fortsat har det rigtig hårdt.

Under generalforsamlingen blev der vist film med den amerikanske landmand Jay Hill. På omkring fem minutter fortælles historien om landmanden, der altid har drømt om at være farmer, men som er tæt på at opgive det hele. En rørende historie, der bunder på en rigtig historie, og viderebringer Jay Hills budskaber, der handler om stoltheden og glæden ved at være landmand.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Under valghandlingen var der i år kampvalg om bestyrelsesposterne. Bestyrelsen har, siden Claus Clausen trådte ud af bestyrelsen efter generalforsamlingen sidste år, kørt med en mand mindre end normalt. Chresten Christensen ønskede ikke genvalg, så der skulle findes to nye til bestyrelsesposterne. Nyvalgt blev Kristian Abildgaard, Vile og Søren Bak Andersen, Spøttrup. Suppleant blev Flemming Jørgensen, Kjeldbjerg og anden suppleant Margit Døssing, Højslev. Og bestyrelsen har senere konstitueret sig med Lars Kristensen, Frederiks som formand og Niels Holger Nordendahl, Alsted som næstformand, skriver Landboforeningen Limfjord i pressemeddelelsen.

Aftenen bød endvidere på indlæg fra direktør Anne Arhnung, L&F, Anders Søgaard ligeledes fra L&F havde aftenens dirigentopgave, og til sidst sluttede landmand Niels Kjær Sørensen, som har deltaget i TV2 programmet, Landmand søger kærlighed, aftenen af med nogle musiknumre - og fik måske aftenens største bifald og måtte lige spille et ekstra nummer, selv om vi kørte på overtid.

Bestyrelsen vil gerne takke for opbakningen til generalforsamlingen, og håber at se lige så mange - eller gerne endnu flere - til næste generalforsamling i 2021.