Bæredygtigt Landbrug blev i det forgangne år betænkt med et større arvelegat på hele 54 millioner kroner fra Hans Jørgen Leo Nielsen, som værdsatte foreningens arbejde, da han levede.

Hans enke har fortalt, at Hans Jørgen Leo Nielsen altid var glad og optændt af iver, når han vendte hjem fra Bæredygtigt Landbrugs generalforsamlinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hun har til vores store glæde fortsat medlemskabet i Bæredygtigt Landbrug og er til stede her i dag. Tusind tak for det, sagde foreningens formand, Peter Kiær, da han fortalte medlemmerne om den betydelige arv.

Han understregede, at foreningen er dybt taknemmelig for arvelegatet.

- Det vidner om, at vores budskaber er kommet langt længere end til landbokredse, sagde Peter Kiær.

Han fortalte, at Hans Jørgen Leo Nielsen var medlem af Bæredygtigt Landbrug indtil sin alt for tidlige død, og at selv når arveafgiften er betalt, er det et meget betydeligt beløb, som Bæredygtigt Landbrug vil få rigtig megen glæde af til projekter for danske landmænd.

- Hans Jørgen Leo Nielsen værdsatte Bæredygtigt Landbrugs kamp for en juridisk og faglig korrekt regulering af landbruget. Han værdsatte foreningens arbejde med at formidle og forklare den rigtige viden om landbrug og miljø, sagde Peter Kiær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I ægteparrets ånd skal vi vide at anvende pengene til gavn for danske landmænd, dansk landbrug og Danmark. Til øget faglig viden og til information, sagde han.

- Alle pengene skal anvendes til faglige projekter og til at informere om landbruget. Vi har allerede haft stor glæde af dem til vores ESG-projekt. Sådanne projekter omkring øget viden har vi nu mulighed for at søsætte mange flere af. Vi er dybt, dybt taknemlige og vil bestræbe os på at anvende dem i den ånd, de er givet sagde han og tilføjede, at tak er kun et fattigt ord.

- Men vi mener det af hele vores hjerte, sagde han og tilføjede endnu en gang: Tak.

Og salen rejste sig og bakkede op med taktfaste klapsalver.