Lyt til artiklen:

Velbesøgt generalforsamling i Fjordland

00:00
Hastighed: ???x
02:50

CO2-afgiften og flere andre udfordringer for landbruget prægede debatten, da Fjordland holdt generalforsamling i Jebjerg Sport & Event Center, det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

230 medlemmer og gæster deltog i generalforsamlingen, der blandt andet havde Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer og Skives borgmester Peder Chr. Kirkegaard som gæstetalere efter bestyrelsens beretning, der blev aflagt af formand Leif Gravesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han påpegede blandt andet, at tid er en faktor ved flere af de udfordringer, som landbruget lige nu afventer udfaldet af:

- Vi vil rigtigt gerne levere på blandt andet lavbundsprojekter, men det viser sig ofte, at de offentlige systemer er for langsomme til at tage imod. En CO2-afgift skal give mening, og vi skal have tid, så kan vi nok se også selv i det, selv om det lige nu sætter alting i stå, sagde Leif Gravesen.

Søren Søndergaard understregede, at Landbrug & Fødevarer hele tiden har ment, at en CO2-afgift ikke kan bruges på landbrugets biogene udledninger. Men erkendte, at der ser ud til at være et flertal for klimaafgiften, selv om det bliver "hamrende svært" at komme ud af den såkaldte grønne trepart med en god løsning:

- Det er ikke en superfed opgave at gå ind i det forhandlingsrum, som treparten er, men jeg er ikke sikker på, at det gør løsningen bedre, hvis vi bare siger nej til at være med, sagde L&F-formanden.

Blandt tilhørerne til den livlige og nuancerede debat om især CO2-afgiften var folketingsmedlemmerne Inger Støjberg og Kristian Bøgsted-Danmarksdemokraterne og SF's politiske ordfører, Signe Munk, ligesom også en række repræsentanter for de lokale byråd deltog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Administrerende direktør Henrik Hardboe Galsgaard fremlagde Fjordlands årsrapport for 2023, hvor regnskabet viste et tilfredsstillende overskud på 2,5 millioner kroner.

Ved valget til bestyrelsen blev Leif Gravesen, Thisted, Morten Agger, Hygum, og Lars Kristensen, Frederiks, genvalgt til formandskabet. Morten Yde Kirk, Thisted, Jens Erik Nielsen, Flynder, og Niels Holger Nordendahl, Mors, blev genvalgt som områdevalgte bestyrelsesmedlemmer, mens Mette K. Iversen, Mors, og Kristian Abildgaard, Salling, blev henholdsvis gen- og nyvalgt som fritvalgte medlemmer af bestyrelsen.

Malene Bach Sevelsted, Hem, der i forbindelse med generalforsamlingen havde valgt at forlade bestyrelsen, blev takket af formanden for mange års indsats, ligesom han også takkede Marie Krabbe for indsatsen som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem. Hun afløses som repræsentant for medarbejderne i Thisted af Ida Rytter Jensen.