Landmænd brænder for det, de arbejder med og forener arbejde, hobby og fritid til en livsstil, der er til gavn for Danmark, sagde Landsskuets formand i sin åbningstale.

Kristian Gade, formand for Landsskuet, hilste fødevareminister Mogens Jensen (S) velkommen i sin tale ved Landsskuets åbning.

Og blandt flere ønsker til den nye minister, fremhævede han en enkelt opgave som særligt vigtig at få med i bagagen efter besøget på Landsskuet.

- Du oplever her mennesker, der brænder for det, de arbejder med. Ja arbejde, hobby og fritid forenes ofte til en livsstil til gavn for hele familien Danmark i form af arbejdspladser, valutaindtjening og dermed skattekroner til fælles velfærd, sagde Kristian Gade.

Og han tilføjede, at det også er en livsstil, som bidrager med bosætning og aktivitet i de tyndt befolkede områder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Trods de positive værdier ved landbruget peger Kristian Gade på, at erhvervet og ministeren har en fælles opgave med at skabe stolthed over dansk landbrugs flotte indsats i hele befolkningen.

- Der er lavet statistikker, som viser, at danskerne er nogle af dem, der er mindst stolte af deres eget landbrug sammenlignet med befolkninger i andre lande.

- Opgaven er, hvordan vi knækker koden, så danskerne fremadrettet udviser mere stolthed over dansk landbrug, for vi er allerede helt i front med at forene natur, miljø, bæredygtighed, dyrevelfærd og produktivitet, sagde han.