Lyt til artiklen:

Claydon på erfa-forårstur

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Hvis man interesserer sig for direkte såning, er mange nok stødt på såmaskinerne fra engelske Claydon og produktspecialist Steen Olesen, der har solgt Claydon-såmaskiner i Danmark i mere end 10 år.

Ifølge Steen Olesen er Claydons succes tæt forbundet med, at det er en enkel, robust, driftssikker og meget alsidig maskine, der kan arbejde i alle jordbundstyper og så stort set alle afgrøder. Det handler alene om at kende sin jord og sætte sin maskine rigtigt op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når Steen Olesen inviterer til ERFA-møder rundt om hos sine kunder fra den 21. til den 25. maj, er det dels for at fortælle interesserede kunder om maskinen og dens opbygning, dels for at tage kunderne med i marken hos værterne og se de afgrøder, der er etableret med Claydon-såmaskiner. Men først og fremmest er det for, at alle kan få lejlighed til at høre værternes erfaringer, økonomiske kalkulationer med videre.

rich-media-2
Produktspecialist Steen Olesen fra BTMC. Pressefoto.

- Jeg tager mig af gennemgangen af maskinernes opbygning og indstillingsmuligheder i maskinhuset eller ude på gårdspladsen alt efter vejrforholdene. Men ude i markerne er jeg sikker på, at de fleste deltagere hellere vil høre om den lokale landmands dyrkningsmæssige erfaringer og totaløkonomi end min teori, så der kommer jeg nok ikke til at sige så meget, siger Steen Olesen fra Ølgod Maskinforretning og Brørup Traktor- & Maskincenter.