Lyt til artiklen:

Ny dyrevelfærdsrapport: Flere politianmeldelser mod grise-og kvægproducenter

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Der er kommet dobbelt så mange politianmeldelser mod kvægproducenter og 30 procent flere mod griseproducenter i perioden fra 2021 til 2022. Det viser tal fra den nye dyrevelfærdsrapport fra Fødevarestyrelsen med data fra 2022.

De fleste politianmeldelser er på grund af manglende behandling af syge og tilskadekomne dyr, manglende optegnelser over medicinsk behandling og fodring og vanding, der ikke opfylder dyrenes behov.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I perioden blev der i alt kontrolleret 907 kvægbedrifter og 563 grisebedrifter, hvor der udover politianmeldelserne også var 524 bedrifter, der fik mindst én indskærpelse, mens fem fik et påbud eller en bøde.

Kamera spotter køer med dårlige klove

Se også:

Kamera spotter køer med dårlige klove

Ifølge fødevareministeren bekræfter tallene, hvor vigtigt det er, at Danmark har fået den første dyrevelfærdsaftale, der skal løfte dyrevelfærden.

- Den nye dyrevelfærdsrapport peger på en række opmærksomhedspunkter, som jeg er opsat på, at vi får løst sammen med erhvervet. For dyr skal behandles ordentligt, når de er i menneskers varetægt, og derfor er det min ambition, at vi med aftalens tiltag kommer til at se forbedringer i de kommende dyrevelfærdsrapporter, siger Jacob Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen udførte i 2022 dyrevelfærdskontrol i 1.692 besætninger i forbindelse med den ordinære kontrol. Det er en stigning fra 1.033 besøg i 2021.

Ny dyrevelfærdsaftale: Det betyder den for grise

Se også:

Ny dyrevelfærdsaftale: Det betyder den for grise