Lyt til artiklen:

Ministeren afkræves svar efter stor stigning af lovbrud i staldene

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Dyrevelfærd- og landbrugsordfører fra Enhedslisten, Søren Egge Rasmussen, kræver fra ministeren på, hvorfor så mange af Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i kvæg- og grisestalde i 2022 udløste sanktioner.

Den nye rapport viser, at næsten halvdelen af kontrolbesøgene hos kvægbesætningerne og næsten hver tredje i grisebesætninger udløste sanktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvad vil ministeren gøre for at forbedre dyrevelfærd for grise, efter at det igen er konstateret i statens seneste dyrevelfærdsrapport, at antallet af lovbrud i statens stikprøver i svinebesætningerne for ellevte år i træk ligger på et meget højt niveau, spørger Søren Egge Rasmussen (EL), der selv er økologisk landmand.

Han kræver også svar på, hvad Jacob Jensen (V) vil gøre for at forbedre dyrevelfærden i stalde med kvæg.

rich-media-2
Søren Egge Rasmussen (EL) vil have at vide, hvad ministeren vi gøre for at forbedre dyrevelfærden i staldene. (Pressefoto: ft.dk)

Ministeren vil have vendt udviklingen

Rapporten udkom i sidste uge, og her erkendte Jacob Jensen, at der skal gøres noget ved problemet med den manglende dyrevelfærd i staldene.

- Vi skal have vendt udviklingen én gang for alle. Men det kræver, at vi kommer helt ind til kernen af udfordringerne og får taget grundigt fat på problemerne, sagde Jacob Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Problemer i mange stalde: Ministeren vil finde årsagen til de mange sanktioner

Se også:

Problemer i mange stalde: Ministeren vil finde årsagen til de mange sanktioner

I 2022 var Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg 1.033 gange i danske stalde for at tjekke dyrevelfærden hos besætningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det udløste en sanktion ved 46,3 procent af besøgene i kvægstaldene, hvilket er en stigning fra 31 procent året før.

For landets grisebesætninger er der sket en lille forbedring fra 33 procent i 2020 til 31,4 procent i 2021. Men selvom det er gået en smule i den rigtige retning i grisestaldene, så har knap hver tredje kontrolbesøg i 2021 fortsat udløst en sanktion.