Lyt til artiklen:

Problemer i mange stalde: Ministeren vil finde årsagen til de mange sanktioner

00:00
Hastighed: ???x
02:02

En ny dyrevelfærdsrapport fra Fødevarestyrelsen med tal fra 2021 viser, at det fortsat kniber med at følge reglerne for dyrevelfærd i mange danske stalde.

Rapporten viser, at næsten halvdelen af kontrolbesøgene hos kvægbesætningerne og næsten hver tredje i grisebesætninger udløste sanktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For mig er der ingen tvivl. Vi skal have vendt udviklingen én gang for alle. Men det kræver, at vi kommer helt ind til kernen af udfordringerne og får taget grundigt fat på problemerne, siger Jacob Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Minister står fast: Lange dyretransporter skal forbydes

Se også:

Minister står fast: Lange dyretransporter skal forbydes

Ingen positiv udvikling

Dyrevelfærdsrapporten fra 2022 er netop blevet offentliggjort. 1.033 gange var Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg i danske stalde for at tjekke dyrevelfærden hos besætningerne.

Det udløste en sanktion ved 46,3 procent af besøgene i kvægstaldene, hvilket er en stigning fra 31 procent året før.

For landets grisebesætninger er der sket en lille forbedring fra 33 procent i 2020 til 31,4 procent i 2021. Men selvom det er gået en smule i den rigtige retning i grisestaldene, så har knap hver tredje kontrolbesøg i 2021 fortsat udløst en sanktion.

- Adskillige af mine forgængere - fra både røde og blå regeringer - har med de bedste intentioner forsøgt at komme problemerne med mangelfuld dyrevelfærd til livs. Alligevel kan vi bare se på tallene, at vi ikke rykker os, og den positive udvikling står stille, eller går ligefrem den forkerte vej. Det bekymrer mig, siger ministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vil nu tage kontakt til Folketingets partier og relevante aktører på området for at blive klogere på, hvordan kurven kan knækkes.

- Og så skal jeg selvfølgelig ud i staldene og tale med både dem, der lykkes, og dem, hvor det kniber. Vi skal i mål i fællesskab, siger Jacob Jensen.