Lyt til artiklen:

65 tidligere minkavlere har taget imod fast-track-erstatningen

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Usikkerhed om beregningsmetoden og vilkårene er hovedårsagen til, at kun 65 tidligere minkavlere har takket ja til at få sat skub i deres erstatningssager og dermed hurtigere udbetalinger.

Cirka 900 minkavlere har mulighed for at vælge det hurtige erstatningsspor. Fødevare- og Miljøministeriet forventede, at cirka halvdelen ville tage imod tilbuddet om fast-track, skriver Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareminister Jacob Jensen (V) siger til avisen:

- Jeg tror rigtig mange avlere har haft og stadigvæk har - en enorm skepsis over for myndighederne efter den behandling, de har været igennem i de senere år, siger Jacob Jensen til Jyllands-Posten.

Minkavlere ønsker ikke fast-track-ordning

Se også:

Minkavlere ønsker ikke fast-track-ordning

I fast track ordningen bliver sagerne vurderet ud fra flere standardiserede satser, hvilket gør, at sagerne kan behandles og færdiggøres hurtigere. Det er valgfrit for minkavlere, om de vil benytte sig af ordningen.

Forventningen er, at minkavlerne vil modtage et forslag til en afgørelse på deres sag allerede 2-4 måneder efter, de har ansøgt og indsendt alle de nødvendige dokumenter.

Den første erstatningssag i fast-track ordningen fik sin erstatning udbetalt i februar i år. Fire sager mere er færdigbehandlet i det hurtige spor og klar til udbetaling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedlukningen af minkerhvervet nærmer sig 30 milliarder kroner i omkostninger til erstatninger, kompensation og myndighedsopgaver forbundet med nedlukningen.

I januar i år opjusterede fødevareministeren den samlede erstatning med 6,3 milliarder kroner til nu omkring 30 milliarder kroner.