Lyt til artiklen:

Åbner for a-conto udbetaling af minkerstatninger

00:00
Hastighed: ???x
01:49

- Minkavlerne og deres familier har en helt rimelig og berettiget forventning om at kunne komme videre med deres liv, og vi har som samfund behov for, at der med afslutningen af erstatningssagerne sættes et ordentligt og værdigt punktum. Regeringen vil i starten af 2023 præsentere en model, der giver minkavlerne deres erstatninger og acontoudbetalinger hurtigere, skriver SVM-regeringen i regeringsgrundlaget, som netop er præsenteret.

I følge Mink sekretariatet, som står for beregningerne af eksproprieringssagerne til minkerhvervet har én minkavler i Sønderjylland fået det første udkast til erstatning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget glade for, at vi er kommet så langt i udmålingen af de omkring 1.200 erstatninger til minkavlerne, at kommissionerne nu har sendt det første udkast til afgørelse om nedlukningserstatning ud. Det første udkast til afgørelse blev sendt ud tirsdag den 6. december. Det er planen, at kommissionerne løbende vil træffe afgørelser i de øvrige 24 prøvesager inden for den nærmeste tid, siger kontorchef i Minksekretariatet, Kirsten Thomsen.

Minksekretariatet har udtaget 25 prøvesager til erstatningsberegninger, som skal danne grundlag for de øvrige erstatninger.

Trafikstyrelsen, som Mink sekretariatet og hermed taksationskommissionerne hører under, oplyser:

I forhold til de 25 prøvesager er planen helt konkret, at sende de næste fem udkast til afgørelser ud inden jul og de resterende 19 efter nytår. Herefter vil kommissionerne løbende sende udkast til afgørelser ud.