Lyt til artiklen:

Fasttrack-ordning kan give erstatning allerede i 2024

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Nu åbner den nye fast track ordning, der skal sikre hurtigere erstatninger til minkavlere. Det betyder, at minkavlere allerede fra tirsdag i den kommende uge kan søge om at få deres sag behandlet i fast track ordningen. Det sker efter bekendtgørelsen, der sætter de juridiske rammer for ordningen, er trådt i kraft i dag den 1. oktober 2023, det skriver Landbrugsministeriet i en pressemeddelelse.

I fast track ordningen bliver sagerne vurderet ud fra flere standardiserede satser, hvilket gør, at sagerne kan behandles og færdiggøres hurtigere. Det er valgfrit for minkavlere, om de vil benytte sig af ordningen. Forventningen er, at minkavlerne vil modtage et forslag til en afgørelse på deres sag allerede 2-4 måneder efter, de har ansøgt og indsendt alle de nødvendige dokumenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den nye ordning er det ambitionen, at langt størstedelen af de sager, der bliver behandlet i fast track ordningen, er afsluttet medio 2024.

- En af mine helt klare prioriteter som fødevareminister er at få skub i udbetalinger af erstatninger til minkavlerne, så vi kan få sat et værdigt punktum i denne her sag. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan åbne fast track ordningen, der netop skal sikre hurtigere erstatninger til minkavlerne. Og jeg håber meget, at det er en mulighed, som de vil gøre brug af. Minkavlerne og deres familier har en helt rimelig forventning om at kunne komme videre med deres liv. Det vil denne her nye model være med til at sikre, udtaler landbrugsminister Jacob Jensen i pressemeddelelsen.

Tomme minkhaller står stadig tre år efter aflivningen af erhvervet

Se også:

Tomme minkhaller står stadig tre år efter aflivningen af erhvervet