Lyt til artiklen:

Karbid-sliddele vinder frem hos Granit

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Karbid-sliddele er noget, der vinder kraftigt frem blandt Granit Parts´ kunder, fortæller sælger, Kenneth Diderichsen.

- Vi kan se, at karbid vinder mere og mere ind. Vi ser også en markant længere holdbarhed på op til ti gange mere end en traditionel sliddel, forklarer han og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser en udvikling på karbiddele på lige omkring 50 procent kontra sidste år.

rich-media-2
Kenneth Diderichsen med nogle af de nye karbidsliddele. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Granit Parts sliddele er produceret specielt til dem af et firma, der ellers producerer karbiddele til skov- og industrimaskiner. Granit Parts kom ind fra siden og har været med på sidelinjen i udviklingen af de nye karbiddele.

Hvorfor delene vinder frem har Kenneth Diderichsen også et bud på.

- Selvfølgelig er prisen en anden i forhold til for eksempel en traditionel harvespids. Men vi bibeholder vores harvedybde, fordi spidsen ikke bliver slidt kortere, siger han.

Samtidig sparer man de stop, hvor man ellers ville have skiftet sliddele på sine redskaber. Og det er altså på den øgede arbejdstid og stabile præstation, at pengene brugt på karbidsliddele skal hentes hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sortimentet er bredt, fortæller Kenneth Diderichsen. Senest er det udvidet for at passe til, at flere kører med mekanisk ukrudtsrensning.

- Vi har også fået strigletænder med karbidplader på for at øge arbejdstiden derude, og rotorharvetænder begynder vi også at arbejde i. Mange har været nervøse, for rotorharvetænder er typisk nede og slås med nogle gode store sten. Og de tidligere serie fra os selv og andre brands har haft svært ved at få karbidplader til at holde. Men nu har vi dele, der kører på Bornholm, og de holder.

rich-media-4
Strigletænderne er nyudviklede. Foto: Theis Meilby Eriksen.