Lyt til artiklen:

Ny topknuser-serie tilpasset alle systemer

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Toppa serien fik vi rigtigt at se til Agritechnica 2023, og nu er Grimme klar til at fuldende serien med både enkle topknusere og butterflysæt i kombinationer.

Grimme præsenterer en alsidig serie af topknusere i forskellige konfigurationer, der passer til enhver behov. Disse muligheder inkluderer topknusere i 2, 4, 6 eller 8 rækker, både for- og bagmonteret eller i en front-bag-kombination, skriver Grimme i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Kombinationen af Toppa 200 og Toppa 600 Combi til den 6-rækkede topknuser. Foto: Grimme

Front-bag-kombinationer i 6- og 8-rækket

For dem, der kræver større kapacitet, tilbyder Grimme 6- og 8-rækkede kombinationer, hvor en frontmonteret enhed suppleres af en bagmonteret enhed. Disse kombinationer er designet til at arbejde effektivt på begge sider af traktoren og kan nemt foldes sammen for transport.

rich-media-3
Den nye generation af topknusere indeholder fem varianter, der kan anvendes separat eller i forskellige kombinationer. Grafik: Grimme

Soloanvendelser i 2- og 4-rækket

For dem, der søger en 2- eller 4-rækket topknuser, er Grimmes Toppa 200 og Toppa 400 ideelle valg. De kan nemt monteres både foran og bagpå en traktor. Takket være optimeringen af gearpositionen er kraftoverføringsakslens vinkel fladere, hvilket reducerer slid og gør vedligeholdelse mere praktisk. Den 4-rækkede maskine har også nyheder som en gennemgående slagleaksel, der forenkler vedligeholdelse og rengøring.

rich-media-4
Alle tre foldbare Toppa-modeller kan foldes sammen og parkeres, så de ikke fylder særligt meget. Foto: Grimme.

Soloanvendelse i 8-rækket

Grimmes Toppa 800 er en topknuser designet til soloanvendelse i 8 rækker. Den kan klappes sammen hydraulisk for nem transport og er ideel til kartoffellægning og traktorer uden PTO-aksel.

rich-media-5
Toppa 800 med RidgeRunner kamtrykhjul i arbejdsposition. Foto: Grimme.

Avancerede funktioner

Uanset konfigurationen er Grimmes Toppa-serie udstyret med velkendte slagler, der sikrer et jævnt og rent slaglemønster. Der er også mulighed for ekstraudstyr som modknive for optimal topadskillelse og RidgeRunner-hjul, der reducerer forekomsten af grønne knolde i kartoffelkammene.

rich-media-6
PE-beklædningen på indersiden af huset modvirker jordklæbning, slitage og eventuelle stenslag. Modknivene kan justeres i langhullerne. Foto: Grimme.

Komfort og brugervenlighed

For at sikre optimal arbejdshøjde og nem justering er højdestyringen af topknuseren integreret med traktorens hydrauliksystem. Derudover er der udviklet en ny langsbæreanordning til at lette transporten af den 4-rækkede topknuser, hvilket giver mere effektivitet og fleksibilitet i markarbejdet.

rich-media-8
Trykket fra de såkalde RidgeRunners kan indstilles enkeltvis for hver række ved hjælp af en fjeder i flere trin fra fem kilo til 25 kilo. Foto: Grimme.