Lyt til artiklen:

Vogelsang udvider Blackbird i vingefanget

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Blackbird slæbeskærsbommen er en skærbom, der trives på jord med især meget terræn takket være dens vinger, der kan køre uafhængigt op og ned og vippe fra side til side i hver af de teleskopiskearme samt også give tryk mod jorden.

Vogelsang har arbejdet videre på denne løsning og præsenterer nu en ny topmodel, der kan opnå en arbejdsbredde på op til 30 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Topmodellen kan man også vælge, hvis man også vil være fleksibel. Vogelsangs løsning gør det muligt at arbejde i forskellige bredder, såsom 21, 24, 27 og nu 30 meter med den samme bom.

Foldningen kan styres helt fra førerhuset uden behov for justeringer på bommen forinden, hvilket betyder, at både midten og siderne af bommen kan foldes ind for at reducere bredden. Bommen tilpasser sig derefter i hver side ved at glide ind mod midten i de teleskopiskearme, når de dele, der for eksempel er foldet på midten laver et hul, der samles bommen, og så kan der køres.

Der er monteret fire af de "nyere" ExaCut ECM-fordelere for at give mere nøjagtig gylle, men også at kunne holde bommen kompakt.

Der vil være flere nyheder Vogelsang kommer med til Agritechnica.

rich-media-2
Her ses bommen køre i 21 meter, hvor bommen er foldet i begge sider, og inde på midten også. Var det kun 27 eller 24 meter er det henholdvis den yderste der kun er foldet, eller det i midten. Foto: Presse.