Lyt til artiklen:

Se hvordan: Vogelsang spreder vingerne længere ud

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Blackbird-slæbeskærsbommen er virkelig en svævende sensation, der trives især godt på jord med varieret terræn. Dette skyldes dens vinger, der kan køre uafhængigt op og ned, vippe fra side til side i hver af de teleskopiske arme og samtidig udøve tryk mod jorden.

Dette træk var allerede til stede på den 'gamle' 24 meter BlackBird, og er nu blevet udvidet med flere smarte løsninger på den nye 30 meter BlackBird.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Topmodellen på 30 meter er nu en fleksibel gyllebom, der kan operere i flere forskellige arbejdsbredder uden behov for manuel tilpasning. En enkel drejeknap i kabinen gør det nemt at skifte mellem bredderne. Vogelsangs løsning muliggør arbejde i bredderne 21, 24, 27 og nu 30 meter med den samme bom.

rich-media-2
Teleskoparm med gylle der løber inde i armen gør den ret snild og enkel at se på. Foto: Esben Henneberg.

For at gøre dette muligt har Vogelsang implementeret smarte foldningsmekanismer. Bommen kan foldes ind både på siderne og i midten ved hjælp af et fold på begge vinger. Dette betyder, at både midten og siderne af bommen kan foldes ind eller ud for at justere bredden. Bommen tilpasser sig derefter på hver side ved at glide ind mod midten i de teleskopiske arme. Når dele, f.eks. foldet på midten, skaber et hul, samles bommen, og maskinen er klar til drift.

Variabel arbejdsbredde med teleskoparme: Når teleskoparmene er fuldt udfoldede, er arbejdsbredden 30 meter. Hvis de midterste foldes sammen, og teleskoparmene skubbes ind, får vi 27 meter. Ved at folde de midterste ud og de yderste sammen, mens teleskoparmene er ude, opnår vi en bredde på 24 meter. Endelig, når alt er foldet sammen, og teleskoparmene er skubbet ind, opnås en bredde på 21 meter.

Fire af de nyere ExaCut ECM-fordelere er monteret for at sikre nøjagtig gyllefordeling og samtidig holde bommen kompakt.

Vi kan måske også forvente at se den nye ECC-fordeler, som du kan læse mere om i linket nedenfor. Denne nyhed blev også præsenteret til Agritechnica.

Vogelsang giver deres nye fordeler en makeover med skarpe egenskaber

Se også:

Vogelsang giver deres nye fordeler en makeover med skarpe egenskaber

rich-media-5
Et nyt skær, som skal i test, kommer Vogelsang også med. Det er fordi Vogelsang prøver lidt forskelligt af, som materialer at bruge i deres skær. Foto: Esben Henneberg.
rich-media-6
En opdatering mere er også SwingMax bommen, der vil senere se sig i større arbejdesbredder, men her er blevet mere slank for at tilpasse sig de store traktorer i højden. Foto: Esben Henneberg.