Lyt til artiklen:

Stor BlackBird flyveklar til det svenske marked

00:00
Hastighed: ???x
01:55

- Vi har brugt nogle timer i marken for at lave den sidste finish og de sidste rettelser på BlackBird slæbeskærsbommen. Så den står her nu og er klar til at indtage markedet, fortæller Vogelsang-sælger Kristian Yde, som også fortæller, at man har testet et par "0-versioner" i Danmark.

rich-media-1
BlackBirk findes i udgaver på 21 og 24 meter. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

- Sverige er et spændende marked for vores bom, der især retter sig mod kuperet terræn. Den begår sig glimrende i alle forhold og ikke kun i det kuperede. Men dens egenskaber, ved at kunne hæve hver enkel sektion, samt at den kan give sig fra side til side, oveni at den ikke er fast bygget sammen og lægge tryk fra skærene ned i jorden, giver sine fordele fra andre på markedet, siger Kristian Yde fra messen i Borgeby, hvor han og Vogelsang er med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

BlackBird fås i den store udgave i 21 og 24 meter og er bygget op af to enheder, som kan give sig på midten, og hvor trykket kan stilles forskelligt i hver side, samt hver sektion kan løftes individuel. Dertil er der sektionskontrol af gyllen.

- Vi har ikke set den før, da vi bestilte den, så det er første kig, vi fik i starten, men det ser rigtig godt ud, og den er rigtig robust i designet, siger Pierre Vikner, der er chauffør hos Gummersta Maskinstation i Sverige og fortsætter:

rich-media-3
Efter de sidste test er Vogelsangs Black Bird flyveklar. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Vi har kørt med andre mærker og ikke været så tilfredse med resultatet. Her ser det allerede rigtig fornuftig ud, der skal bare bankes nogle hektar igennem den, siger Pierre Vikner.

- Vores jorde er meget kuperede, så de store gyllebomme har det svært hos os, fordi de er for stive i opbygningen. Jeg tror, at BlackBird er den rette for os, fordi den kan give sig, som den nu kan i alle leddene, siger Pierre Vikner.