Lyt til artiklen:

Dyreværnsforening politianmelder minkavler

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Billeder fra en dansk minkfarm har fået den danske dyreværnsforening, Anima, til at politianmelde minkavleren, da de mener, at avleren overtræder dyrevelfærdslovgivningen.

- Billederne fra farmen er helt forfærdelige, og vi regner med, at politiet vil efterforske sagen og sigte minkavleren. Men vi håber også, at dokumentationen fra minkfarmen kan genopvække den politiske debat om at forbyde pelsavl, siger Mathias Madsen, der er kampagneleder hos Anima i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet har tidligere spurgt Anima om, hvor og hvordan de har taget billederne af minkene, men det har foreningen ikke ønsket at svare på. De har heller ikke ønsket at fortælle, om de har fået tilladelse til at fotografere, eller om de har brudt ind på farmen.

Flere af dem viser betændte sår ved omkring øjne og dyr med blod ved snuden og på kroppen.

Efter billederne er blevet offentliggjort, har SF's dyrevelfærdsordfører, Carl Valentin, kaldt landbrugs- og fødevareministeren i samråd. Han ønsker svar på, hvordan fødeministeren vil stoppe den behandling af mink, som fremgår af billederne fra Anima. Mødet er i dag klokken 10.30.

Erstatning til Kopenhagen Fur er nu i høring

Se også:

Erstatning til Kopenhagen Fur er nu i høring

- Jacob Jensen må nødvendigvis i stærke vendinger tage afstand fra forhold, som dem vi har set dokumenteret i Nordjylland, og han bør også skride til handling, mener Mathias Madsen.

Den 5. december 2023 fremsatte Alternativet et forslag om forbud mod pelsavl i Danmark, men Folketinget har endnu ikke behandlet det.