Lyt til artiklen:

Hornsyld overtager Overgaards grovareafdeling

00:00
Hastighed: ???x
04:12

Hornsyld Købmandsgaard A/S overtager grovvareaktiviteterne i Overgaard Gods A/S ved Mariager Fjord, godsets faciliteter på Køge havn samt kontrakter relateret til kornhandel. Overtagelsen sker efter en række betingelser er opfyldt, herunder godkendelse af konkurrencemyndighederne.

Det oplyser ledelsen på Hornsyld Købmandsgaard, administrerende direktør Henrik Hedegaard, økonomidirektør Henrik Holm samt administrerende direktør på Overgaard Gods, Kasper Henricksen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed positionerer Hornsyld Købmandsgaard sig med markant stigende mængder som den største privatejede grovvarevirksomhed i Danmark, og det geografiske område udvides betydeligt, både omkring Overgaard Gods samt på Sjælland med lagerfaciliteter på flere lokationer.

Overgaard har valgt at frasælge grovvaredelen ud fra et ønske og en beslutning om at koncentrere sig om godsets primære aktiviteter, nemlig landbrugsdriften med 2.400 hektar, griseproduktion med 1.600 søer, 1.000 hektar skov (Dan Mark Skov A/S), energianlæg med sol og vind samt ejendomsudlejning.

Overgaard Gods A/S er en solid forretning, og kom gennem 2022 med et overskud på 3,48 millioner kroner.

Jysk gods præsterer millionoverskud

Se også:

Jysk gods præsterer millionoverskud

Medarbejdere fortsætter øst for Storebælt

Overtagelsen omfatter alt vedrørende køb og salg af afgrøder. Hornsyld Købmandsgaard overtager Overgaards faciliteter i den henseende, på Sjælland, hvor der er lager fem steder, herunder på Køge Havn.

Ligeledes overtager Hornsyld Købmandsgaard ti medarbejdere, som fortsat skal arbejde med base på Overgaard Gods, Sjælland, Møn, Falster og Lolland. Hornsyld Købmandsgaard lejer sig ind på Overgaard Gods med lager og kontorfaciliteter og opretter derved en afdeling på Overgaard Gods.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overgaard Gods forsætter derved driften af lageret på Overgaard Gods med udlejning af lagerfaciliteter til engros kunder udover Hornsyld Købmandsgaard.

En del af strategien

Henrik Hedegaard siger om købet, at Hornsyld Købmandsgaard løbende afsøger nye forretningsmuligheder, og at overtagelsen af Overgaards grovvareaktiviteter harmonerer med virksomhedens strategiplan.

- Vi har gennem de seneste par år haft et godt og konstruktivt samarbejde med Overgaard Gods, hvor vi blandt andet har produceret og solgt sædekorn til dem samt lejet os ind på deres faciliteter på Overgaard Gods. Samarbejdet har udviklet sig løbende, og vi har drøftet synergier, som kan styrke begge parter i forhold til fremtidig udvikling.

- Vi befinder os i en virkelighed, hvor den animalske produktion er faldende, hvilket slår igennem på vores foderproduktion. Vi skal hele tiden gå nye veje i bestræbelserne på at sikre vores aktivitetsniveau, og her er Sjælland et interessant område for os i forhold til lagerkapacitet, korn til eksport og set i relation til vores afdeling i Glostrup, tidligere Nielsen & Smith, siger Henrik Holm.

- Vi kan tilbyde Overgaards kunder et bredt sortiment og relevante indkøbsmuligheder til konkurrencedygtige priser, både når det gælder gødning, plantebeskyttelse og olieprodukter, og derfor ser vi spændende muligheder i det her, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overgaard Gods

Kasper Henricksen har været direktør på det østjyske gods i tre år, og har alle tre år leveret positive resultater. Senest kom godset samlet ud med et samlet resultat for 2022 på godt seks millioner kroner på trods af flere konjunkturmæssige udfordringer.

- Det er vigtigt for begge parter, at vi kigger ind i nogle fælles værdier, både i forhold til personale, kunder og forretningsforbindelse. Når vi taler om gensidig respekt, troværdighed og holdånd, så er det noget, vi prøver på at efterleve i dagligdagen, og når vi siger "med hjertet i landbruget", er det faktisk noget, vi mener alvorligt, understreger Henrik Hedegaard.

Samme tilgang eksisterer på Overgaard Gods, hvor der ligeledes arbejdes aktivt med værdier i forhold til medarbejdere, kunder og det omgivende samfund.

- Vi arbejder med både miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige værdier, og her har vi på mange områder den samme tankegang som Hornsyld Købmandsgaard. De skal nu drive grovvaredelen videre, og vi ser frem til et godt samarbejde, siger Kasper Henricksen.