Lyt til artiklen:

Fra landmand til grovvarer: Poul fejrer 40 år med planteavl

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Han har gennemtravet fremavlsmarker. Han har arbejdet med nye sorter og vurderet deres egenskaber. Og han har haft tæt dialog med kunderne for at opnå det bedste opnåelige resultat i marken.

Nu kan 65-årige Poul Møller fejre 40-års jubilæum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Branchen har udviklet sig kolossalt. Da jeg startede, var der mange flere kunder, rigtigt mange enheder og mindre familiebrug. I dag er der langt færre men meget større brug, og der er skabt en helt anden forretningskultur, siger jubilaren i en pressemeddelelse.

Han er selv vokset op på et landbrug og er uddannet landmand. Han har desuden arbejdet hos Pajbjergfonden ved Odder som forsøgsmedarbejder.

rich-media-2
Poul Møller lægger vægt på den gode dialog, både i forhold til kunderne og også på arbejdspladsen. Foto: Hornsyld Købmandsgaard

- Planteavl, fremavl og forædlingen interesserede mig, og jeg fik job hos KFK som salgskonsulent, hvor jeg lærte om salg og køb til landbruget, siger Poul Møller, der fulgte med, da Hedegaard overtog Båstrup-afdelingen af KFK - og igen, da Hornsyld Købmandsgaard overtog afdelingen i 2004.

Så reelt set har han kun været hos Hornsyld Købmandsgaard i 19 år.

- Ancienniteten følger med. For mig var det godt at komme på en lidt mindre virksomhed, hvor jeg fik lov at arbejde med alt flere forskellige sider af foderstofbranchen, og hvor tingene dengang ikke var så specialiserede. Det har været "learning by doing", og jeg fik lov at prøve det hele, siger Poul Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag repræsenterer han som produktkonsulent Hornsyld Købmandsgaard i det nordiske indkøbsselskab EAT, hvor han også sidder i bestyrelsen.

Går selv avlskontrol

Poul Møller har gennem årene arbejdet meget med fremavlskunderne, og han har været den, der har indgået aftaler med landmændene og været garant for kvalitet, både på marken og hvad produktionen angår. Han går selv avlskontrol i markerne og danner sig på den måde et godt billede af, om afgrøden kan leve op til kravene.

rich-media-4
Planteavl og kornforædling har altid haft Poul Møllers interesse, og han finder det fortsat fascinerede efter 40 år i branchen. Foto: Hornsyld Købmandsgaard

- Vi repræsenterer udenlandske forædlere gennem Nielsen og Smith, og står i dag et rigtigt godt sted, når det gælder højt ydende sunde og robuste sorter, siger han.

Poul Møller bor i Odder og har tre voksne børn på 19, 22 og 24 år. Hans interesser er naturen, friluftslivet og oplevelsesrejser, hvor man kan få et indblik i andre kulturer.