Lyt til artiklen:

Fra håndtærsket korn i sække til milliardomsætning: Niels fejrer 60 år med grovvarer

00:00
Hastighed: ???x
03:11

I den tid, hvor Niels Jepsen har været en del af Hornsyld Købmandsgaard har der været gang i væksten. Hans far, Jørgen Jepsen Senior, overtog i 1932 en mindre købmandsforretning og grovvarehandel, og i 1964 kom Niels Jepsen selv ind i forretningen.

- Jeg er vokset op i Købmandsgaarden. I 1964 var væksten allerede godt i gang med en omsætning på omkring 20 millioner kroner. I dag omsættes der for over tre milliarder kroner, og der er godt 200 medarbejdere, siger Niels Jepsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han kan nu fejre 60-års jubilæum samtidig med sin 85-års fødselsdag.

- Det har været en spændende rejse at være med på, og det er en næsten ubegribelig udvikling, der er sket i landbruget og dermed også i grovvarebranchen i den periode. Det er gået stærkt, og stort set alt er anderledes end i mine drengeår, hvor der blev kørt med heste og kornet blev håndteret i sække. Brugene var små sammenlignet med i dag, og det er næsten ufatteligt, hvad der er sket, siger jubilaren.

rich-media-2
Niels Jepsen lader tankerne flyve og ser tilbage på et aktivt liv på Hornsyld Købmandsgaard, mens han bygger Lego og hører klassisk musik. Privatfoto.

Både Niels Jepsen og hans nu afdøde bror, Jørgen Jepsen, kom ind i firmaet som unge. Niels Jepsen tog den direkte handelsvej og uddannede sig på handelsskole samt hos forskellige købmænd og grovvareforretninger i ind- og udland.

Ordentlighed har altid præget hans tilgang til tingene og hans virke i Hornsyld Købmandsgaard.

- Hvis ikke vi havde været ordentlige og haft fokus på det gode købmandskab til gavn for både kunde og købmand, så havde vi ikke været her i dag, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange store projekter

I sine år i spidsen for Hornsyld Købmandsgaard har Niels Jepsen haft fokus på vækst, fremdrift og nye initiativer. Det har blandt andet slået igennem i forbindelse med foderfabrikken på Horsens Havn, foderfabrikken i Gødstrup, købet af såsædsfabrikken Nielsen & Smith i Glostrup og etableringen af proteinfabrikken Triple A i Hornsyld.

- Det har alle sammen været store beslutninger, som har krævet markante investeringer, og som har ført Hornsyld Købmandsgaard til det sted, den står i dag. Ekspansionen er sket over tid, og vi har stort set alle årene stille og roligt været i gang med opkøb og nybyggeri, hvilket har betydet, at vi har udviklet os til en landsdækkende virksomhed. Det er jeg glad for at kunne sige, at jeg har været en del af.

rich-media-4
Den gamle kostald rummer i dag Niels Jepsens samling af gamle, istandsatte Mercedes-biler og danner rammen om forskellige aktiviteter. Privatfoto.

Niels Jepsen har stadig sin daglige gang i Købmandsgaarden, hvor han har sit eget kontor.

- Det har stor betydning for mig fortsat at komme i Købmandsgaarden, som jo er en vigtig del af min tilværelse og altid har været det. Jeg har brug for at følge med i, hvad der sker, og jeg er glad for at opleve, at der stadig sker en udvikling, så Hornsyld Købmandsgaard som privat grovvareforretning stadig er et godt og relevant tilbud til danske landmænd.

Fødselsdagen og jubilæet bliver markeret med en reception den 8. marts på Hornumgaard, hvor Niels Jepsen bor sammen med sin hustru Pys.