Lyt til artiklen:

Landdistrikter: Træk i nødbremsen på ejendomsvurderingerne

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Debatten om de nye ejendomsvurderinger har den seneste tid sat sindene i kog. Flere end 12.000 borgere har på kort tid organiseret sig i Facebookgruppen "Netværk mod nye ejendomsvurderinger af små landbrug". Samtidig har Landdistrikternes Fællesråd råbt op om konsekvenserne af de nye ejendomsvurderinger for tusindvis af borgere på landet, det skriver Landdistrikternes fælles råd selv i en pressemeddelelse.

Her citerer de flere partier, herunder regeringspartiet Moderaterne samt Danmarks Demokraterne og SF for at være klar til at se kriterierne for omkategoriseringen efter i sømmene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vækker glæde hos formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der er dybt bekymret for konsekvenserne, hvis reglerne ikke ændres.

- Jeg noterer mig, at et af de regeringsbærende partier nu melder sig i koret blandt de politiske partier, der godt kan se, at de her regler kommer til at få helt fatale konsekvenser for landdistrikterne. Der er blevet lyttet til Landdistrikternes Fællesråd og til de mange borgere, som står i en meget svær situation lige nu. Det er jeg selvsagt meget glad for, siger han.

Ifølge formanden for Landdistrikternes Fællesråd er der lige nu behov for, at skatteministeren trækker i den "politiske nødbremse" og sætter kategoriseringerne på pause.

- Vi er nødt til at foretage en straksopbremsning og få et reelt overblik over de utilsigtede konsekvenser. For med de her regler kommer man på sigt til at omdanne landområderne til store fuldtidsbedrifter og "parcelhuse på landet". Det vil hæmme naturens vækstbetingelser og bremse for ny bosætning på landet. Hverken det ene eller det andet kan være aftalepartiernes ønske, siger han og tilføjer, at en langsigtet løsning kan være at tilføje en ny kategori for naturejendomme, der har samme niveau grundskylds- og vurderingsmæssigt som landbrugsejendomme.