Lyt til artiklen:

Katharina vil skifte køerne ud med skolebænken for at blive rådgiver

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Sammen med 15 andre har 24-årige Katharina Ringgaard søgt ind på erhvervsakademiets nye 3,5-årige professionsbachelor i natur og jordbrugsproduktion.

Hun er faglært EUX-landmand og arbejder som fodermester på en fynsk kvæggård med 100 jerseykøer. Men nu vil hun skifte fuldtidsarbejdet ud med et fuldtidsstudie og SU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver lidt en omvæltning for mig at vende tilbage til studielivet, men jeg glæder mig. Mange af min klassekammerater fra landbrugsskolen læser også videre. Landbruget er et spændende erhverv, og jeg vil gerne være med til at drive udviklingen især indenfor den grønne omstilling. Det kræver en stor viden og høje faglige kompetencer, siger Katharina Ringgaard, der oprindeligt ville have søgt ind på den toårige uddannelse til jordbrugsteknolog, i en pressemeddelelse.

- Men så opdagede jeg den nye uddannelse. Det er lige det, jeg skal være. Den vil give mig de nødvendige kompetencer, siger hun.

rich-media-2
24-årige Katharina Ringgaard, EUX-landmand og fodermester på Fyn, håber efter sommer at kunne begynde på den helt nye 3,5-årige professionsbacheloruddannelse i natur og jordbrugsproduktion. (Foto: Erhvervsakademi Aarhus)

At uddannelsen varer 3,5 år, afskrækker ikke Katharina Ringgaard.

- Det giver bedre tid til at nørde ned i detaljerne i de forskellige fag som miljø, ledelse og økonomi. Jeg forestiller mig at få et dybdegående kendskab til husdyrproduktion og viden om, hvordan jeg kan udvikle kvægbruget i en mere bæredygtig retning, siger Kathrina Ringgaard, der gerne vil arbejde med rådgivning.

Ny uddannelse skal løse problemet med mangel på planterådgivere

Se også:

Ny uddannelse skal løse problemet med mangel på planterådgivere

Normalisering af ansøgertal

Onsdag udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, og hos Danmarks største uddannelsessted for jordbrugsteknologer er der tilfredshed med årets ansøgertal. 16 procent flere end sidste år har søgt ind på jordbrugsteknologuddannelsen. Uddannelsen har modtaget 159 kvote 2-ansøgninger til deres i alt fire jordbrugsuddannelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Lars Villemoes er uddannelseschef på Erhvervsakademi Aarhus. (Foto: Erhvervsakademi Aarhus)

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over, at så mange unge har valgt at gribe muligheden for at søge ind på en videregående uddannelse indenfor jordbrugsfaget.

- Det tyder på, at vi er tilbage på niveauet fra før corona, som først bød på et år med høje søgetal og derefter et år med lav søgning. Mange ansøgere kommer til efter kvote 2-ansøgningsfristen og frem mod fristen den 5. juli. Så vi regner da stærkt med at få fuldt hus som vi plejer, når vi når sommerens studiestart, siger han.

Den 5. juli er der ansøgningsfrist for kvote 1-ansøgere. I kvote 1 bliver ansøgerne optaget efter deres karaktergennemsnit fra den gymnasiale eksamen, hvorimod man i kvote 2 også vurderes på andre kriterier som erhvervserfaring. Den 28. juli vil antallet af studiepladser blive fordelt.