Selvom gymnasier, handelsskoler og studievejledninger for tiden er lukket ned rent fysisk, har der været livlig aktivitet ved computerne hos de unge op til ansøgningsfristen. Rekordmange har søgt om optagelse via kvote 2 til jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

I alt har 143 søgt optagelse via kvote 2. Det svarer til en fremgang på 20 procent flere i forhold til sidste år, viser tal fra optagelse.dk den 22. marts. På grund af Covid-19-situationen var fristen for kvote 2-ansøgninger blevet udskudt en uge, skriver Erhvervsakademi Aarhus i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over det gode ansøgertal på trods af den ekstraordinære situation, landet står i lige nu.

- Mange har fået øjnene op for, at vi har en attraktiv uddannelse, og at man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye, spændende karrieremuligheder for eksempel som rådgiver eller leder, siger Lars Villemoes.

Godt studiemiljø

Uddannelseschefen forklarer videre, at det måske også tæller på popularitets-barometeret, at man i 2018 flyttede jordbrugsteknologuddannelsen fra en aarhusforstad, Vejlby, til en anden aarhusforstad, Viby J., i et 4.800 kvadratmeter stort uddannelseshus, som deles med bl.a. finansstuderende.

- Det giver et spændende og tværfagligt studiemiljø og er med til at styrke det jordbrugsfaglige miljø, siger han.

Erhvervsakademi Aarhus oplever en stigende søgning til jordbrugsteknologuddannelsen samtidig med, at antallet af studiepladser er blevet reduceret år for år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år er der 131 studiepladser til de omkring 190 førsteprioritetsansøgere, som erhvervsakademiet forventer, at man kommer op på, når sommerens kvote 1-ansøgere tælles med.

rich-media-3
Uddannelseschef Lars Villemoes. Pressefoto.

Du kan nå det endnu

På baggrund af det store antal kvote 2-ansøgere er Erhvervsakademi Aarhus spændt på søgningen til kvote 1 med ansøgningsfrist den 5. juli 2020.

Der er reserveret 40 studieplader målrettet unge med en studenterbaggrund. Men også ansøgere med en faglært baggrund har stadig en chance for at komme ind.

- Selv om vi med de mange ansøgere har en lang venteliste, er det vores erfaring, at der kan ske store forskydninger i ansøgertallet frem til studiestart. Så har man ikke nået ansøgningsfristen i sidste uge, skal man alligevel sende en ansøgning hurtigst muligt og komme på venteliste, opfordrer uddannelseschef Lars Villemoes.