Lyt til artiklen:

256 vil læse en jordbrugsuddannelse i Aarhus

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Danmarks største uddannelsessted for jordbrugsteknologer, Erhvervsakademi Aarhus, har modtaget i alt 256 ansøgninger til deres i alt fire jordbrugsuddannelser, det skriver de i en pressemeddelelse.

Det er 24 flere ansøgninger end sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interessen for at læse til jordbrugsteknolog er stort set det samme niveau som sidste år, hvorimod urban landskabsingeniør i år har modtaget markant flere 1. prioritetsansøgninger.

I alt 58 vil læse til urban landskabsingeniør og 67 procent flere end sidste år har i år søgt uddannelsen som deres 1. prioritet.

32 har søgt ny, grøn rådgiveruddannelse

19-årige Anders Sørensen har sammen med 31 andre søgt ind på erhvervsakademiets nye 3,5-årige professionsbachelor i natur og jordbrugsproduktion.

- Jeg vil gerne tage aktivt del i den grønne omstilling i landbruget med faglig og praktisk viden, siger Anders, der er HHX-student og vokset op på en gård i Gjerlev J. nord for Randers.

Vil både noget praktisk og bogligt

Hans far driver et fritidslandbrug ved siden af sit job som traktormekaniker og Anders har længe tænkt på at følge i farens og farfarens fodspor og blive landmand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har altid været interesseret i landbrug, men vil også gerne noget bogligt. Så da jeg opdagede denne nye uddannelse, tænkte jeg: Den er lige mig, siger Anders Sørensen, der lige for tiden holder sabbatår med fuldtidsarbejde som rengøringsvikar.

rich-media-3
Anders Sørensen har planer om at overtage sin fars fritidslandbrug. Foto: Erhvervsakademi Aarhus.

Normalisering af ansøgertal

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over, så mange unge har valgt at gribe muligheden for at søge ind på en videregående uddannelse indenfor jordbrugsfaget.

- Det tyder på, at vi er tilbage på niveauet fra før corona, som først bød på et år med høje søgetal og derefter et år med lav søgning. Vi er glade for, at vi i år igen kan melde fuldt hus på de fleste af vores uddannelser, siger han.

Optaget eller ej?

Alle ansøgere får svar på, om de er optaget på deres ønskede uddannelse den 28. juli.

Ledige studiepladser offentliggøres også den 28. juli, men akademiet forventer, at der vil være ledige enkelte pladser på uddannelser som professionsbachelor i natur og jordbrugsproduktion og urban landskabsingeniør.