Lyt til artiklen:

Nykredit præsenterer sit bedste årsregnskab nogensinde

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Nykredit-koncernen leverer sit bedste helårsregnskab nogensinde. Formuen er vokset med 39 procent og årets resultat i år 2021 før skat er på 10,7 milliarder kroner.

Koncernchef Michael Rasmussen præsenterer i dag årsrapporten for 2021.

Årsregnskab for 2021 viser et resultat før skat på 10,7 milliarder kroner. Efter skat er der knap 8,9 milliarder kroner tilbage, viser regnskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nykredits helårsregnskab er yderst tilfredsstillende og det bedste, vi nogensinde har opnået, efter endnu et år med høj forretning og kundevækst i Nykredit Bank og Totalkredit. Især Nykredit Wealth Management, som omfatter Nykredit Invest og Sparinvest, har haft en stærk vækst. Alene i Sparinvest voksede formuen under forvaltning med 43 milliarder kroner i 2021, svarende til 39 procent, skriver Nykredit i en pressemeddelelse.

- Stigningen i kundetal på tværs af koncernen giver os mulighed for at vise endnu flere boligejere, private investorer og virksomheder, hvad en fælles finansiel udbyder kan gøre for dem. Det seneste år har vi givet omkring 1,7 milliarder kroner tilbage til kunderne. Dette er kun muligt takket være vores ejer, Forenet Kredit, siger Michael Rasmussen.

- Vi er stolte over, at vi på denne måde kan dele vores succes med vores kunder. På grund af Forenet Kredits opbakning kan vi gøre det nemmere og mere overkommeligt for vores kunder at træffe grønne valg. I 2021 lancerede vi flere grønne tiltag, som er blevet godt modtaget af vores kunder og illustrerer styrken i at kombinere virksomhedsansvar og gensidigt ejerskab, siger koncernchefen.