Vigtigheden af at inspirere andre unge til at arbejde med klima og bæredygtighed i landbrugsproduktionen er stor, hvis grøn omstilling skal lykkes i praksis.

Det anerkender Nykredit, Forenet Kredit og Landbrug & Fødevarer, og derfor uddeler de tre parter i samarbejde med LandboUngdom en Klima- og bæredygtighedspris til unge. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Prisen gives til en person i landbruget, som har gjort sig bemærket under temaet "klima og bæredygtighed i landbruget" - i en opgave, en artikel, et læserbrev eller gennem sociale medier, i radio-tv, podcast, ved et event eller lignende.

Vinderen er

Og vinderen af prisen på 15.000 kroner er Frederik Vilhelm Larsen, som blev kåret ved et arrangement på Asmildkloster Landbrugsskole.

- Han formår at brede viden om klima og bæredygtighed ud via mange kanaler. Og på en måde som på én gang er let tilgængelig og har et højt niveau, både i substans og formidling. Han påtager sig et ansvar for at formidle og inspirere andre unge til at tænke nyt. Det er vigtigt, for de unge er fremtidens landmænd og derfor helt centrale for den grønne omstilling og fremtidens bæredygtige og klima-optimerede landbrugsproduktion, siger formanden for juryen, Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør i Nykredit.

Selv peger prismodtageren på, at klima og bundlinje hænger tæt sammen som landmand.

- I de fleste tilfælde er der rigtig god sammenhæng mellem at gøre noget godt for sin bundlinje og samtidig levere klima- og bæredygtighedsforbedringer. Det motiverer mig at skabe denne bro ved at inspirere samt formidle svære emner på en praktisk håndgribelig måde, siger Frederik Vilhelm Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad Frederik Vilhelm Larsen og de to andre finalister var nomineret for kan ses herunder.

  • Frederik Vilhelm Larsen, 28 år, uddannet landmand, arbejder som planteavlsrådgiver. Indstillet for sin evne til at kommunikere om bæredygtighed og klima gennem mange forskellige kommunikationskanaler, blandt andet podcast og Effektivt Landbrugs serie Myteknuserne på YouTube. Frederik er også særdeles aktiv på Twitter.
  • Mai Christensen, 22 år, under uddannelse til produktionsleder på Nordjyllands Landbrugsskole. Indstillet for sin EOP-opgave om etablering af en griseproduktion, hvor hun sætter fokus på klimavenlig og bæredygtig produktion, og for sin evne til at debattere emnet med udgangspunkt i fakta.
  • Søren Ingwersen, 23 år, uddannet agrarøkonom og arbejder pt. som driftsleder på Bygholm Landbrugsskole. Indstillet for sit aktive arbejde i stillingen som driftsleder på Bygholm for at formidle, demonstrere og afprøve forskellige tiltag, der kan få elever og andre til at interessere sig for bæredygtighed og klimavenlig planteavl. Søren har desuden hjemmesiden stribedyrkning.dk med videoer og observationer fra marken.