Lyt til artiklen:

Skjern bank viser det bedste resultat i bankens 116-års levetid

00:00
Hastighed: ???x
02:01

I sin meddelelse til aktionærerne skriver ledelsen i Skjern Bank.

- Det er særdeles tilfredsstillende, at 2021 på alle væsentlige områder har været det hidtil bedste i bankens 116-årige historie. Fremgangen har været stærk på alle forretningsområder, hvilket har medført et resultat før skat på 204,5 millioner kroner og en forrentning af egenkapitalen med yderst tilfredsstillende 17,9 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den meget solide udvikling er opnået med baggrund i et højt aktivitetsniveau overalt i banken, drevet af et fortsat højt aktivitetsniveau hos bankens cirka 37.000 private kunder og godt 6.250 erhvervskunder. Tilgangen af nye kunder har i 2021 været på det hidtil højeste niveau, og det er glædeligt, at alle afdelinger oplever solid vækst, skriver administrerende direktør Per Munch i ledelsesberetningen.

Det skal fremhæves, at banken efter år med begrænset eller negativ udlånsvækst har opnået en forøgelse af den samlede udlånsvolumen på 11,7 procent.

Positivt for mælkeproducenter

- Landbrugserhvervet er samlet set kommet fornuftigt igennem 2021, idet der dog i svinesektoren har været og er betydelige udfordringer som følge af afrikansk svinepest og meget svage bytteforhold.

Mælkeproducenterne, som er bankens klart største undersegment i landbruget, har haft fornuftige bytteforhold og ser ind i et år med fine bytteforhold og høje afregningspriser, skriver banken i årsregnskabet.

Kapitalmæssigt er banken yderligere styrket, idet der af årets resultat henlægges 129 mio. kr. til egenkapitalen, som nu udgør 1,2 milliarder kroner. Kapitalprocenten er yderligere styrket og overstiger 22, hvilket sikrer en tilfredsstillende overdækning.