Lyt til artiklen:

60 landbrugsrådgivere uddannet i bæredygtighed

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Rådgiverne i Nykredits landbrugscentre har gennemført et uddannelsesforløb inden for bæredygtighed. Det skal give bankens landbrugskunder bedre sparring om, hvordan de kan mindske deres klimaaftryk.

I samarbejde med Seges Innovation lancerede Nykredit sidste år en ny uddannelse inden for bæredygtighed, som rådgiverne i bankens landbrugscentre nu har gennemgået.

Det skriver Nykredit i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uddannelsen har haft til formål at give medarbejderne et tæt kendskab til bæredygtige løsninger i landbruget samt centrale værdikæder og aktører. Det skal klæde dem bedre på til at indgå i dialog med bankens kunder om, hvordan deres landbrugsbedrift kan blive mere klimavenlig.

- I Nykredit ønsker vi at bidrage til udvikling både i by og på land, og det er vigtigt for os at gøre, hvad vi kan for at skabe et grønnere Danmark. Da vi er foreningsejet og samtidig den største udlåner til landbruget har vi mulighed for at bidrage til den grønne omstilling i sektoren. Det gør vi i forvejen ved at tilbyde grønne lån, men ved at uddanne vores rådgivere i bæredygtighed får de nu også en ekstra grøn dimension, forklarer Tonny Thierry Andersen, som er koncerndirektør for Banking i Nykredit.

- Det betyder, at de nu ikke kun kan give rådgivning omkring finansielle forhold, men at de også kan give vores kunder i landbruget inspiration til, hvordan de kan komme over i mere bæredygtige løsninger, sænke deres udledning og samtidig skabe merværdi for deres landbrugsbedrift. Det glæder vi os til at bidrage med, siger han.

Seges Innovation, der har været med til både ud- og afvikling af uddannelsen, er også tilfredse med, at banken ville sende sine medarbejdere på skolebænken.

- Vi oplever, at mange landmænd gerne vil omstille deres bedrift til at blive mere klimavenlig, og at de efterspørger sparringspartnere, som har sat sig ind i problemstillingerne. Derfor er vi glade for, at Nykredit har valgt at uddanne deres landbrugsrådgivere i bæredygtighed. Der arbejdes på fuld tryk med at udvikle nye metoder til at mindske klimaaftrykket ved fødevareproduktionen. Derfor er det rigtig positivt, at Nykredits rådgivere på et solidt fagligt grundlag kan gå i dialog med landmanden om, hvilke muligheder der er for at gå i en mere grøn og bæredygtig retning, siger Hans Roust Thysen, som er klimachef hos SEGES Innovation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omkring 60 medarbejdere i Nykredits landbrugscentre har gennemgået uddannelsen, der har varet cirka et år.