Lyt til artiklen:

Skjern Bank leverer tilfredsstillende resultat

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Et resultat før skat på 143,8 millioner kroner vurderes særdeles tilfredsstillende. Resultatet er påvirket positivt af fremgangen i bankens nettorente- og gebyrindtægter og positive kursreguleringer, samt alene marginalt forøgede omkostninger, skriver Skjern Bank i ledelsesrapporten i årsrapporten.

Egenkapitalen forrentes med 13,7 procent før skat og 10,9 procent efter skat, hvilket ledelsen anser som meget tilfredsstillende. På baggrund af det opnåede resultat og den betryggende kapitalmæssige overdækning indstilles til generalforsamlingen, at der udloddes udbytte på 2 kroner pr. aktie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som følge af Finanstilsynets udmelding om tilbageholdenhed med udlodning af udbytte, har banken valgt at begrænse udlodningen i forhold til 2019, hvor udlodningen var 3 kroner pr. aktie. Ud- lodningen er fuldt forsvarlig og følger bankens udbyttepolitik, idet banken også i 2020 har styrket sin indtjenings- og kapitalmæssig situation. Udlodningen udgør 19,3 millioner kroner.

De resultatmæssige forventninger for 2021 er et basisresultat i intervallet 140 - 155 millioner kroner og et resultat før skat i intervallet 125 - 140 millioner kroner under forudsætning af nedskrivninger i niveauet 25 millioner kroner og positive kursreguleringer i niveauet 7 millioner kroner.