Mogens Jensen (S) så synlig lettet ud, da han for åben skærm meddelte, at han nu er trådt tilbage som fødevareminister.

- Jeg har i dag afleveret to redegørelser til Folketinget - dels redegørelsen om forløbet om beslutningen om at aflive alle mink i Danmark, dels redegørelsen vedrørende de skridt som mit ministerium har taget i forhold til at inddæmme og standse smitten af corona blandt mink, sagde Mogens Jensen for fortsatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om min første redegørelse vil jeg sige, at den jo klart viser, at der er begået fejl i mit ministerium i forbindelse med beslutningen om at aflive alle mink i Danamrk. Det har jeg tidligere beklaget, og det beklager jeg igen, og det tager jeg ansvaret for. Særligt beklager jeg over for de mange minkavlere, som står - og har stået - i en meget svær situation.

Om den anden redegørelse vil jeg sige, at den bekræfter, at hvert et skridt som som mit ministerium har taget i forhold til at bekæmpe smitte ude ude på minkfarmene hviler på klare sundhedsfaglige anbefalinger om at inddæmme smitte blandt og fra mink, da dette er en trussel mod folkesundheden.

Det er klart, at det er helt nødvendigt for mig som minister at nyde tillid fra folketingets partier i forhold til at udøve mit hverv - ikke mindst i en situation hvor vi står over for en kæmpe opgave med at lave en grøn omstilling af dansk landbrug .

Det er min klare vurdering, at jeg ikke længere har den fornødne opbakning blandt folketingets partier, og derfor har jeg i dag meddelt statsministeren, at jeg ønsker at udtræde af regeringen. Nu vil jeg hellige mig min kæreste, min familie og mine venner, og så vender jeg stærkt tilbage og glæder mig til arbejdet i den socialdemokratiske folektingsgruppe.