Abonnementsartikel

Fødevareministeren er i dag indkaldt til endnu et samråd om mink-sagen. Både de blå partier og regeringens støtteparti - Radikale Venstre - går hårdt til ministeren om bruddet på grundloven.

Retsordføreren for De Radikale Venstre ønsker klar svar fra fødevareminister Mogens Jensen.

- Sidste gang vi sad i samråd, kunne ministeren ikke præcis huske, hvornår det gik op for ministeren, at beslutningen om aflivning af mink udenfor zonerne var ulovlig? Nu har ministeren haft yderligere et par dage til at finde ud af det. Hvornår præcis gik det op for ministeren at beslutningen var ulovlig, og hvad gjorde ministeren for at stoppe den ulovlige instruks, spurgte retsordfører Kristian Hegaard, Radikale Venstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren ønskede ikke præcis at løfte sløret for de præcise tidspunkter, men henviste, som på tidligere samråd, til redegørelse som sagsforløbet, som kommer i morgen onsdag.

Fødevareministeren fortalt, at han ringede rundt om søndagen til ordførerne i de forskellige partier for at få deres opbakning til at skaffe den nødvendige lovgivning.

Først tirsdag blev der sendt et rettet brev ud til minkavlerne, hvor de blev gjort opmærksom om manglende lovhjemmel og påbuddet om aflivningerne blev ændret til en opfordring.