Abonnementsartikel

Den 44-årige landmand Bernt Villadsen vovede et karrierespring og uddannede sig til ejendomsmægler

For en måned siden kunne Bernt Villadsen sætte sig i en ny stol med foden under eget bord som indehaver af ejendomsmæglerfirmaet Agriteam Randers. I går ansatte han sin første medarbejder, nemlig Cecilie Hansen, som er sagskoordinator.

For Bernt Villadsen er dette den foreløbige kulmination i et markant og usædvanligt karriereskift fra selvstændig landmand til nyuddannet ejendomsmægler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 44-årige randrusianers landmandskarriere ligner så mange andres. I begyndelsen af "de glade nuller" nedsatte han sig som selvstændig og begyndte at knokle løs med sin bedrift, som lå i Dalbyneder nord for Randers.

- Alt kunne jo lade sig gøre dengang, og det gik også ganske fint med driftsresultaterne. Men op gennem 10'erne blev det tiltagende mere vanskeligt at tjene nok til at indfri de økonomiske forpligtelser, og da jeg i 2015 mistede en god kollega i en arbejdsulykke, begyndte jeg gradvist at miste lysten til at fortsætte, fortæller Bernt Villadsen.

Job hos Nybolig

I de følgende år modnedes beslutningen om at opgive landbruget og prøve kræfter med noget helt andet. Bernt Villadsen havde tidligere taget en bachelor i erhvervsjura, og med den på cv'et fik han job hos Nybolig i Randers i august 2017. Med sig i bagagen havde han desuden sine mange år som landmand og erfaringen med at sælge sin egen ejendom.

I foråret 2018 begyndte han en egentlig uddannelse som ejendomsmægler sideløbende med jobbet hos Nybolig. Takket være sin universitets-bachelor kunne han færdiggøre uddannelsen allerede i sommeren 2019.

I mellemtiden havde Bernt Villadsen fået kontakt til Agriteam i Års med henblik på at få opbygget en afdeling i Randers. Det blev der arbejdet på i godt et år, og for en måned siden, blev den nyudklækkede landbrugsmægler optaget som fuldgyldigt medlem af det økonomiske fællesskab Agriteam. Hans nye firma har til huse i et kontorfællesskab i en ejendom tilhørende Randers Stadion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agriteam, der i øvrigt også har afdelinger i Horsens, Brørup og Varde, begyndte for cirka 40 år siden som en erfagruppe af landbrugsmæglere, der mødtes for at udveksle erfaringer med hinanden. I slutningen af 1990'erne blev det besluttet at gå sammen i et fællesskab, der blev døbt Agriteam.

- De enkelte afdelinger er selvstændige enheder, men vi er fælles om udgifter til for eksempel edb og markedsføring. Desuden kan vi hjælpe hinanden, da vi jo har forskellig ekspertise alt efter vores landbrugsfaglige baggrund, fortæller Bernt Villadsen.