2020 bliver året hvor tre store messer for landbrugsmaskiner ramler sammen. I november bliver der pr. tradition afholdt EuroTier i Hannover, som er en messe, der omhandler løsninger til husdyr, både i forbindelse med inventar og staldindretning til maskiner der håndterer husdyr.

I november afholdes der også Eima i Italien, som er Europas anden største maskinmesse målt på besøgende, da messen ligger på knap 350.000 besøgende, når den afholdes i Bolonga alle lige år - lige modsat Agritechnica, som afholdes de ulige år i Hannover, og er den største messe med cirka 450.000 besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Normaltvis afholdes den franske maskinmesse Sima i februar i de ulige år, men sidste år meddelte den franske udstilling, at man flytter messen til november i de lige år.

Det er samtidigt med Eima og EuroTier - og faktisk også tæt på den danske Agromek-udstilling, som blandt andet på denne baggrund har flyttet udstillingen fra efteråret til efter nytår.

Det giver selvsagt lidt spekulation i, om maskinproducenterne nu vil fravælge nogle messer, for at satse på andre, da nogle producenter kan have svært ved at udstille på flere messer på én gang.

Sima fortæller selv, at flytningen fra februar til november skyldes et pres fra producenterne, da det passer bedre ind i deres produktion af nye maskiner, når der sælges maskiner på messen.

I forhold til Eima og Agritechnica, havde Sima på sidste messe i februar 2019 cirka 250.000 besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Tre store producenter har fravalgt Sima 2020 - mon flere følger efter? Arkivfoto: Morten Damsgaard.

Producenter falder fra

I efteråret meddelte Joskin, at de fravælger Sima for at satse på EuroTier i Hannover i stedet, og nu følger svenske Väderstad og italienske Dieci efter.

Dieci vil satse på hjemmemarkedet i Italien, og har ikke kapacitet til at være på to udstillinger på én gang, og Väderstad fortæller, at man i stedet vil bruge udgifterne til Sima anderledes på det franske marked.

- Väderstad er altid vokset med ét mål: at levere omkostningseffektive løsninger til landmændene. Da Sima er en messe med en meget betydelig indflydelse på vores budget, mener vi, at der kan findes bedre rentabilitet andre steder, fortæller François Doisy, adminsterende direktår for Väderstads franske datterselskab.

Det bliver spændende at følge, om andre producenter følger Joskin, Väderstad og Dieci og vælger Sima fra, eller om der er nogen som vælger Eima fra. For mange producenter har ikke kapaciteten til at udstille på to så store messer i samme måned.