Abonnementsartikel

Halmtransport, hygiejnemåler og renser vinder Landsskuets nyhedspriser.

Landsskuets nyhedspris uddeles tradtionen tro på åbningsdagen for Landsskuet, og i år sker udvælgelsen i samarbejde med Maskinbladet sammen med aktive landmænd.

Prisen tildeles tre stande i maskin- og produktudstillingen på Landsskuet, som en dommerkomité har udvalgt og i løbet af formiddagen har besøgt for en nærmere forklaring af nyhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pomi får guld

Pomi Industri tildeles Guld i Landsskuets nyhedspris 2019 for for et Roll-On koncept, som er hurtigt og sikkert til fastspænding af halmballer på både lastbil og halmvogne til traktorer. Konceptet sikrer, at alle halmlæs ikke bare fastspændes forsvarligt, men også reducerer halmspild under transporten. Det gør det ikke bare hurtigt at spænde halmlæsset fast; det reducerer også brændstofforbruget. Konceptet slår også et godt slag for trafiksikkerhed og forbedrer landbrugets image overfor de øvrige trafikanter.

rich-media-2
Jens Kirk og Poul Mikkelsen fra henholdsvis Skinnerup Maskinstation og Pomi modtager Landsskuets prisen Guld for Roll-On-konceptet.
rich-media-3
Pomi løber med Guld-prisen i Landsskuets prisuddeling til teknik-nyheder.

Måler vinder sølv

Vestjysk tildeles Sølv i Landsskuets nyhedspris 2019 for SystemSyre Plus luminometer, som er en håndholdt kontrolmåler af rengøringen. Maskinen kan bruges generelt i landbruget og er meget enkelt at bruge. Måleren kan på ultrakort tid give svar på renheden. Hygiejne og renhed er afgørende for produktion i landbruget og skal derfor tages meget alvorligt.

rich-media-4
Vestjysk modtager Landsskuet prisen for hygiejne-måleren.
rich-media-5
Ida Ringgaard fra Vestjysk viser her sølv-vinderen i Landsskuets Nyhedspris: SystemSyre Plus luminometer.

Renser vinder bronze

Boost Agro - GST Danmark tildeles bonze for Biostar, der er en stjernerenser med enorm kapacitet i den nye 12 meter version, som arbejder bedst med hastigheder over 15 kilometer i timen og dermed kapacitet på over 20 hektar i timen. Redskabet kan køre i alle voksende afgrøder, lige fra korn i 10 centimers højde til majs og kartofler. Renseren kan bruges flere gange i afgrøden uden at gå på kompromis med udbyttetabet. Desuden kan renseren udbygges med frøkasse til både udlæg i majs og såning af efterafgrøder i høst. Dermed kan maskinen bruges i en meget stor del af året.

rich-media-6
GST Biostar vinder Landsskuets nyhedspris Bronze for den 12 meter stjernerenser.
rich-media-7
GST Biostar tildeles Bronze på Landsskuet for den nye 12 meter BioStar-renser.