Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Vækststandsning fylder på årets Kartoffeldag

17. aug. 2022 | Indrykket af SAGRO I/S

På Kartoffeldagen 2022 mødes kolleger og kartoffelrådgivere og får sidste nyt fra forsøgsmarken.

Del artiklen:

For de danske kartoffelavlere, er et af de helt aktuelle emner fortsat, hvordan man kan lykkes med vækststandsning, uden brug af Reglone. På trods af et EU-forbud, har de danske avlere haft dispensation til i begrænset omfang at benytte Reglone de seneste tre år.  Fra rådgivere og landmænd er der selvfølgelig et stort fokus på at undersøge alternativer, og disse fremvises på Kartoffeldagen. Og netop af denne grund forløber årets Kartoffeldag på to forskellige lokationer.  

- I år er alle forsøg med vækststandsning flyttet fra sandjorden i Arnborg og 12 km mod vest til en bedre JB4 jord ved Assing. Årsagen er, at det har været et ønske at udføre vækststandsningsforsøgene under forhold, der er mere sammenlignelige med de arealer, hvor mange læggekartofler dyrkes, og hvor man har haft udfordringer med at lave en effektiv vækststandsning uden Reglone, siger planterådgiver ved SAGRO Planter & Miljø, Klaus Beck-Hunderup.

Inddelt i mindre grupper vil deltagerne blive guidet rundt til de enkelte poster i forsøgsmarken. Her vil firmarepræsentanter og kartoffelrådgivere stå klar til at gå i dybden med årets emner og svare på spørgsmål.

Udover vækststandsning vil deltagerne kunne høre mere om kartoffelsorter, ukrudtsbekæmpelse, gødskning i klimatider, skimmel, Alternaria og "potato early dying".

Sidste år forsøgte man at afholde Kartoffeldagen sidst i august, hvilket gjorde det tydeligere, at se forskellene mellem parcellerne, og dermed gjorde det lettere at se, hvilke behandlinger i skimmel- og gødningsforsøg der visuelt har bedst effekt.

- Det fungerede rigtig godt, så det har vi valgt at holde fast i. Derudover har vi fået sammensat et både spændende og relevant program, lyder det fra Klaus Beck-Hunderup.

- Nu glæder vi os bare til at tage imod forhåbentligt rigtig mange deltagere, og så håber vi naturligvis på godt vejr, slutter han.

Læs mere om arrangementet, på dette link. 

Adresse: Greenvej 38, 7400 Herning

Programmet for Kartoffeldagen 2022 ser således ud:

Kl. 8.30 Kaffe/te med boller

Kl. 9.00 Velkomst og fagpolitiske indlæg

Kl. 9.15 Rundgang til posterne

Kl. 12.30 Frokost, hvor vi serverer frikadeller, kartoffelsalat, øl og vand med efterfølgende kaffe

Kl. 13.30 Rundgang i vækststandsningsforsøg i Assing starter: Assingvej 6, 6933 Kibæk

Kl. 14.30 Officiel afslutning

Bag arrangementet står SAGRO, Fjordland, Vestjysk, KMC og forsøgsvirksomheden Ytteborg.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser