Abonnementsartikel

Ved The Tall Ships Races i Aalborg sætter Agri Nord alle sejl til for at gøre politikere og forbrugere opmærksomme på, at danske landmænd er nogle af verdens bedste.

De nordjyske landmænd vil fortælle, at de er nogle af verdens bedste til at lave kvalitetsfødevarer, mens de passer på både klima og natur.

Derfor har landmændenes organisation Agri Nord besluttet, at de danske fødevarer og landmænd skal have et ordentligt rygstød, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det får de den 4. juli på havnen midt i Aalborg ved Tall Ships Races. Agri Nord er at finde på et af de største sejlskibe i kapsejladsen; Alexander Von Humboldt II. Det gode skib lægger til kaj på den mest centrale plads af alle lige ud for Utzon-centret.

- Vi laver verdens bedste fødevarer, men mange danskere vælger udenlandske varer på grund af prisen, men så sætter de dermed et større klimaaftryk - uden at de måske ved det. Det vil vi gerne med det her kraftige, utraditionelle tiltag være med til at fortælle forbrugeren, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Arrangementet på havnen i Aalborg er en del af en større kampagne, 'Dansk er bedre', som Agri Nord har kørt over en længere periode.

Verdens bedste fødevarer

Aalborg-kokken Morten Nielsen fra gourmetrestauranten Mortens Kro er med på skibet. Han sætter fokus på, hvordan man får retter i verdensklasse ud af de danske højkvalitetsfødevarer, der er kendt rundt omkring i verden blandt andet for deres sporbarhed og lave medicinforbrug

Kendis-kokken skal være dommer i to forskellige maddyster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om eftermiddagen fra 15-21 åbner skibet for forbrugerne, som kommer til at se fodboldspillere fra Superligaen dyste i madkampen.

- Vi glæder os til at møde vores naboer og dem omkring os, som køber vores fødevarer hver eneste dag, siger Carl Christian Pedersen.

Tall Ships Races forventer besøg af mere end 750.000 gæster.

Politikerne bliver oplyst

Om formiddagen fra 10-15 kommer fire lokale politikere ombord for at dyste i at lave mad. Det er folketingsmedlemmerne Preben Bang Henriksen (V), Anne Honoré Østergaard (V), Flemming Møller Mortensen (S) og byrådsmedlem i Vesthimmerlands

Kommune, Theresa Berg Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi får en god dialog med politikerne om, hvordan erhvervet kan bidrage positivt til vores fælles dagsorden om en bedre natur, et renere miljø og samtidig bidrage positivt til samfundskassen, siger Carl Christian Pedersen.

Dette arrangement er lukket og eksklusivt for landboforeningens medlemmer og kunder, oplyser Agri Nord.

Klimavenligt, dansk landbrug

Udover høj kvalitet og sundhed er de danske fødevarer også blandt verdens mest klimavenlige fødevareproduktioner.

- Hvis dansk landbrug lukker, flytter produktionen et andet sted hen, hvor klimabelastningen er langt større, og samtidig mister Danmark både arbejdspladser og eksportindtægter. Derfor er vi nødt til at styrke fødevareerhvervet her i landet, siger Carl Christian Pedersen.

Agri Nord og hovedorganisationen Landbrug og Fødevarer er selv kommet med et udspil til, hvordan dansk landbrug bliver klimaneutralt i 2050.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbruget spiller sammen med naturen

Selvom der produceres mange fødevarer i det intensive, danske landbrug, er der stadig plads til naturen, skriver Agri Nord i pressemeddelelsen.

Det har erhvervet bevist gang på gang. For eksempel ved at gå sammen med Danmarks Naturfredningsforening om et udspil, der skal mindske udledningen af klimagasser fra landbruget og skabe flere og større sammenhængende naturområder.

- Der er ingen problemer i at sikre et intensivt landbrug og samtidig fremme naturens interesser, siger Carl Christian Pedersen, der glæder sig til at byde kunder, medlemmer og forbrugere velkommen ombord til en dag i de danske fødevarers tegn.