Abonnementsartikel

TopDanmark har endnu ikke modtaget anmeldelser om ulveangreb på kødkvæg.

Topdanmark tilbyder forsikringsdækning for skader på kødkvæg, der er forårsaget af andre dyr eller mennesker. Endnu har ingen kunder dog anmeldt skader efter et formodet ulveangreb, oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Rigtig mange kødkvægsproducenter har deres besætninger gående ude i det fri - også om vinteren. Derfor er det desværre ikke unormalt, at dyrene bliver generet eller angrebet af hunde.

Dertil kommer ulve, som de senere år har skabt bekymringer for ulveangreb. Senest har en kvægavler i Nordjylland mistet syv kalve, angiveligt på grund af en ulv.

- Ulven er helt ny i den danske natur og både mennesker og dyr i landbruget skal naturligvis lige vænne sig til den, for det tyder på at de er kommet for at blive. Lykkeligvis er ulve ikke årsag til mange angreb på kreaturer, og vi har endnu ikke fået anmeldelser om ulveangreb fra vores kunder, siger agronom Svend-Anker Worm fra Topdanmark. Erfaringerne fra Sverige er at ulvene angriber får og rener, men sjældent kreaturer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ulven er sky

Ulven er et rovdyr og jager typisk råvildt og kronvildt. Ulven er meget sky og vil ifølge Miljøstyrelsen i langt de fleste tilfælde stikke af, hvis den får færten af et menneske i naturen. Derfor vil øget menneskelig tilstedeværelse, fx i form af tilsyn morgen og aften, reducere faren for ulveangreb.