Lyt til artiklen:

TopDanmark: Landmænd bør anmelde tørkeskader i afgrøder

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Tørken i Danmark har fået Topdanmark til at række ud til selskabets landbrugskunder, der har tegnet en såkaldt afgrødeforsikring.

Forsikringen dækker udbyttetab på blandt andet korn, græsser, roer, raps, kartofler og majs, og landmanden er dækket mod alt fra frost, skybrud og storm til tørke, skriver TopDanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vurderer, at samtlige kunder med en afgrødeforsikring potentielt kan have en dækningsberettiget skade. Derfor opfordrer vi disse kunder til at anmelde skaden, såfremt de oplever udbyttetab på deres afgrøder som følge af tørke. Så har vi anmeldelsen, og når landmanden har høstet sin afgrøde og opgjort udbyttet, så erstatter vi landmandens udbyttetab jf. vores forsikringsvilkår, siger Rasmus Ruby-Johansen.

Som det eneste forsikringsselskab i Danmark tilbyder Topdanmark en afgrødeforsikring, som giver den enkelte landmand større tryghed i tilfælde af for eksempel dårligt vejr. I dag har omkring fem procent af de landbrugskunder, som det er relevant for, købt afgrødeforsikringen, og Topdanmark forventer, at endnu flere landmænd vil tegne en afgrødeforsikring, i takt med at vejret i Danmark bliver varmere, vådere og vildere.

- Selv den dygtigste landmand kan blive ramt af dårligt vejr som tørke, store mængder regn eller storm. Med afgrødeforsikring kan landmænd sikre, at de ikke taber penge efter en fejlslagen høst på grund af en række eksterne forhold, siger Rasmus Ruby-Johansen.