Abonnementsartikel

De starter i det små på grundforløbet og slutter med aktivt at arbejde med mark- og dronekort på produktionslederuddannelsen på Dalum Landbrugsskole. Alt sammen for at eleverne kan få mest mulige af den teknologiske udvikling og bruge den, når de kommer ud på arbejdsmarkedet igen.

Teknologien indenfor præcisionslandbrug er her, og den forsætter med at udvikle sig. Det er Dalum Landbrugsskole fuldt ud klar over. Derfor har de over de senere år rettet mere fokus på det område, og tekniklærer Klaus Fuglsang forklarer her nærmere, hvorfor det er vigtigt for dem:

- Teknologi vinder mere og mere indpas i landbruget, og vi kan se store muligheder i det, lige netop fordi der er så mange teknologiske løsninger på maskiner i dag både i forhold til hardware og software. Dernæst er det vigtigt for os at udbrede kendskabet til eleverne, sådan at de kan gå ud og adoptere alle de her forskellige tekniske løsninger, som er tilgængelige.

Han knytter samtidig vigtigheden af at give eleverne viden om dette område sammen med, at det er hans egen fornemmelse, og den mener han ikke han er ene om, at det er ikke alle de teknologiske løsninger ude hos landmændene, som bliver udnyttet i dag.

- Derfor skal de have noget viden omkring det her, så de får udnyttet de muligheder, teknologien giver, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På samme måde, som eleverne i dag får grundlæggende viden indenfor husdyr og planter, begynder de nu også at få basal viden omkring tekniske løsninger.

- For vi er nået dertil, hvor noget af den teknologi, som er til stede på landbrugene, er nu en del af normalen og standardudstyr, som har eksisteret i mange år. Det er derfor, vi har fag omkring netop præcisionslandbrug på produktionslederniveau, hvor de får 28 til 30 lektioner.

I Agro, der udkommer fredag den 14. juli kan du læse resten af artiklen og mere om GNSS, management zones, udbyttepontentiale og ens maskinpark, som et vigtigt udgangspunkt for præcisionslandbrug. Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.