De starter i det små på grundforløbet og slutter med aktivt at arbejde med mark- og dronekort på produktionslederuddannelsen på Dalum Landbrugsskole. Alt sammen for at eleverne kan få mest mulige af den teknologiske udvikling og bruge den, når de kommer ud på arbejdsmarkedet igen.

Teknologien indenfor præcisionslandbrug er her, og den forsætter med at udvikle sig. Det er Dalum Landbrugsskole fuldt ud klar over. Derfor har de over de senere år rettet mere fokus på det område, og tekniklærer Klaus Fuglsang forklarer her nærmere, hvorfor det er vigtigt for dem:

- Teknologi vinder mere og mere indpas i landbruget, og vi kan se store muligheder i det, lige netop fordi der er så mange teknologiske løsninger på maskiner i dag både i forhold til hardware og software. Dernæst er det vigtigt for os at udbrede kendskabet til eleverne, sådan at de kan gå ud og adoptere alle de her forskellige tekniske løsninger, som er tilgængelige.

Han knytter samtidig vigtigheden af at give eleverne viden om dette område sammen med, at det er hans egen fornemmelse, og den mener han ikke han er ene om, at det er ikke alle de teknologiske løsninger ude hos landmændene, som bliver udnyttet i dag.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind