Maskinnyhederne står i kø for at blive nærstuderet den 21. juni på Fyn, når Kverneland inviterer til Store Agrodag på Lundsgaard Gods.

- Her vil vi både vise plove, harve, gødningsspredere, såmaskiner, sprøjter og græsmaskiner frem i aktion, fortæller Jesper Svendsen, produktchef hos Kverneland Group, som ser frem til at vise over 20 maskiner frem i aktion - og endnu flere maskiner, som vil være udstillet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er første gang vi kan vise den nye fem furet Kverneland 2500 liftplov frem i aktion.

.- Jesper Svendsen, produktchef hos Kverneland

- Det er første gang vi kan vise den nye fem furede Kverneland 2500 liftplov frem i aktion, og det samme gælder den nye selvkørende iXdrive sprøjte, men ligeså interessant bliver den nye 10,3 meter Kverneland butterflysæt, som får verdensprimære på Fyn.

Der er således tale om en helt ny skårlægger, som på nuværende tidspunkt stadig er så ny, at der endnu ikke er taget billeder af den fabriksnye maskine.

- Skårlæggeren har navnet 53100 MT, som foruden den store arbejdsbredde vil kunne leveres med båndsystem på et senere tidspunkt. Skårlæggeren har crimper og en helt nyudviklet knivbjælke. Hele maskinen er 100 procent ISO-BUS kompatibel og den 21. juni starter vi den op i græsset, fortæller Jesper Svendsen.

Non-stop presser

Kverneland FastBale rundballepresser vil også blive vist frem på Store Agrodag, og det specielle ved denne presser, er den non-stop teknologi, som giver en kapacitet på presning og indpakning af op mod 100 baller i timen. Presseren er en fastkammerpresser med ballemål på 1,25 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Presseren er fremstillet med to kamre, så presseren kan starte produktion af en ny balle, mens den anden balle afsluttes og pakkes ind. Dette betyder, at presseren ikke behøver at stoppe op, når hver balle afsluttes.

Den nye iXdrive leveres med bomstørrelser fra 27 til 40 meter i stål, eller fra 24 til 30 meter med en aluminiumbom. Bomophænget er et affjedret pallogram. Sporvidden og frihøjden justeres hydraulisk fra 1,8 til 2,9 meter i sporvidde og fra 1,3 til 1,7 meter frihøjde under sprøjten.

Desuden fremviser Kverneland også den seks meter U-drill discsåmaskine med gødningsplacering og muligheder med det nye tildelingsprogram for eksempelvis gødning i CropSat.

I samarbejde med forhandlere

Arrangementet sker i samarbejde med Kvernelands danske forhandlere, og derfor skal tilmelding til arrangmentet også ske igennem sin lokale Kverneland-forhandler.