Abonnementsartikel

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fik demonstreret den nyeste forskning i produktion og forædling af kødprodukter på Teknologisk Institut.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen besøgte mandag den 14. december Danish Meat Research Institute på Teknologisk Institut i Taastrup. Ministeren var ledsaget af næstformanden i Landbrug og Fødevarer, Asger Krogsgaard.

Undervejs fik ministeren blandt andet smagsprøver på en ny type lakrids-is, som er beriget med ernæringsrigtigt animalsk protein, og der blev forevist arbejdet på en maskine, som vil bringe sortering af svinetarme til pølseproduktion fra Kina tilbage til Danmark.

Desuden fik ministeren lejlighed til at sætte sig ind i den nyeste forskning og udvikling, som skal bringe CT skannings-teknologi ud på slagterierne, samt en gennemgang af den vigtigste forskning inden for fødevaresikkerhed.

- Det var meget fascinerende at se den forskning og udvikling, der udføres her med blandt andet teknologi til automatisering og forskning i dyrevelfærd. Det er både med til at fastholde arbejdspladser i Danmark og skabe værdi for virksomhederne, sagde Esben Lunde Larsen efter besøget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I forbindelsen med rundvisningen påpegede direktør Lars Hinrichsen blandt andet vigtigheden af at kunne rekruttere unge til uddannelserne inden for fødevarebranchen.

- Vi er meget optaget af talentudvikling. Pipelinen er ved at tørre ud, og det er vigtigt at gøre de unge interesserede i fødevarer og særligt kødbranchen. Der ligger en stor opgave i forhold til dialogen med de unge, sagde Lars Hinrichsen.