Abonnementsartikel

Avlscenter Vester Kjærgård i Thyregod modtager Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2015.

Lisbeth Biltoft Hansen, Vester Kjærgård, er en landmand med styr på arbejdsmiljø, sikkerhed og god trivsel. Torsdag blev det belønnet med Landbrugets Arbejdsmiljøpris. Prisen, der ud over anerkendelsen består af en kontant præmie på 25.000 kroner, blev overrakt af Lars Hvidtfeldt, formand for Seges, i forbindelse med Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Ikke på kompromis

Det er Seges, der i samarbejde med en række sponsorer hvert år uddeler Landbrugets Arbejdsmiljøpris til en landmand, der gør en ekstraordinær indsats for at skabe et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Seges? arbejdsmiljøchef Helle Birk Domino udgør sammen med en arbejdsmediciner, en ekstern ekspert i arbejdsmiljø og formanden for Landbrugets Arbejdsmiljøudvalg dommerkomiteen, der kårer vinderen af Landbrugets Arbejdsmiljøpris.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- På Vester Kjærgård arbejder de meget seriøst med sikkerheden og går ikke på kompromis. De bruger deres arbejdspladsvurdering som et aktivt værktøj hver måned til at sikre, at der ikke er nogle hængepartier, siger Helle Birk Domino.

- Lige så snart, man træder ind på Vester Kjærgård, kan man mærke den gode stemning og den fælles ånd. Jeg er ikke i tvivl om, at det skyldes ledelsen, der uddelegerer ansvar og får involveret medarbejderne, tilføjer hun.

Kæmpe anerkendelse

For Lisbeth Biltoft Hansen er Landbrugets Arbejdsmiljøpris en stor cadeau til det arbejde, der foregår på Vester Kjærgård. Da beskeden kom, kunne hun ikke vente med at fortælle den gode nyhed til sit personale, der består af en driftsleder, to medarbejder og en praktikant.

- Jeg skyndte mig at ringe til mine medarbejdere og sagde, at de kunne godt strække hænderne over hovedet. Jeg synes, det er en kæmpe anerkendelse, og det synes mine medarbejdere absolut også, siger Lisbeth Biltoft Hansen.

- Det er vigtigt for mig, fordi det i virkeligheden er dét, det hele handler om - at vi har det godt, men også, at det vi går og laver er i orden, tilføjer hun.