Abonnementsartikel

Der er i øjeblikket markante forskelle i indtjening hos danske landmænd. Men kan sommerferien gå hen at blive godt for bundlinjen? Det vurderer økonomikonsulent i LandboNord, Ole Juhl Pedersen, som har lavet fem tips til ferien.

For mange landmænd byder sommerperioden på en enkelt uges ferie eller to væk fra bedriften. Det kan på mange måder være en rigtig god investering ? også på bundlinjen. Det oplever økonomikonsulent i LandboNord, Ole Juhl Pedersen.

- Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at holde ferie ? og ikke mindst at være til stede og slappe af. Men det er dog de færreste, som har evnen til at koble helt fra, når det handler om at tænke på bedriften derhjemme. Derfor kan det være en god idé at sætte sine tanker i system, siger Ole Juhl Pedersen.

Fem tips

Derfor har Ole Juhl opstillet fem forslag til, hvad man kan overveje i sin ferie.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Bevar det kølige overblik. Det kan nemt komme til at lyde som en kliché, men det er uhyre vigtigt løbende at kende sin økonomi, så man kan handle proaktivt på ændringer. Derfor: Overvej, hvordan du bedst undgår ubehagelige overraskelser.

- Tænk langsigtet. Langsigtet i denne sammenhæng er ikke næste uge eller næste kvartal. Det interessante spørgsmål er her, hvor du og din virksomhed er om to eller fem år. Søg opbakning til din vision med dine nærmeste og få sat ord og handlinger på dine tanker.

- Tænk utraditionelt. Er din nuværende produktion den rigtige? Har den, den rigtige størrelse? Skal den ændres eller justeres? Skal den være konventionel eller økologisk? En masse spørgsmål, som åbner op for interessante alternativer, der med tiden måske vil give et bedre afkast.

- Udnyt de muligheder, som tiden bringer. Men være skarp i forhold til et af de hotteste udtryk lige i øjeblikket: Indtjening.

- Tag beslutning. Vær tro mod dig selv og før din beslutning ud i livet. Der er ikke andre, der gør det for dig.