Lyt til artiklen:

Rådgiver: Derfor skal du bruge ferien til at skabe overblik

00:00
Hastighed: ???x
03:13

Abonnementsartikel

Mange griseproducenter holder en velfortjent ferie i øjeblikket. Men det kan være svært helt at koble af, hvis man fornemmer, at der er plads til forbedringer i produktionen. En løsning kan være at indføre tavlemøder, som HR- og griserådgiver i LandboNord, Mette Holst Tygesen, har gode erfaringer med.

Hvis Mette Holst Tygesen, HR- og griserådgiver i Landbonord, skulle vælge mellem en række servicetilbud til at optimere produktionen ude på de enkelte bedrifter, så er hun ikke i tvivl om, hvad hun ville vælge som noget af det første, det skriver Landbonord i en pressemeddelelse

- Det må være indførelsen af tavlemøder hos alle griseproducenter. I nogles ører kan det måske have en negativ klang fordi de tror, de skal til at løbe hurtigere, men tværtimod skal det være med til at sikre en mere struktureret og effektiv måde at kommunikere på i en til tider hektisk hverdag, fortæller Mette Holst Tygesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første halvår af 2023 er gået, og nu er muligheden der for at vurdere, om målene i budgettet er blevet indfriet. Vurderer man, at der er plads til forbedringer, vil det være oplagt at kontakte en rådgiver for inspiration. Gennem flere år har Mette haft succes med at introducere tavlemøder.

- Uanset hvilken form for landbrug man driver, så kan det for mange landmænd være en øjenåbner, og det kan der være flere grunde til, fortæller Mette Holst Tygesen, som har samlet følgende fem fordele, man kan bruge ferien på at overveje.

1. Kommunikationen bliver forbedret.

- I de team, hvor vi har indført tavlemøder, har vi oplevet en forbedret kommunikation. Tavlemøder har skabt en synlig og fælles kommunikationsplatform, der har hjulpet alle med at modtage og forstå vigtige opdateringer og informationer på samme tid, siger hun.

2. Det bliver lettere at identificere problemer.

- Ved at holde regelmæssige tavlemøder har vi kunne identificere eventuelle udfordringer eller problemer inden for produktionen hurtigt. Dette kan være alt fra sundhedsmæssige problemer til udfordringer med management, forklarer rådgiveren.

3. Vi får en kontinuerlig optimering.

- Tavlemøder har givet os mulighed for at følge op på aktuelle nøgletal og samle feedback fra medarbejdere, hvilket har hjulpet med at forbedre effektiviteten og produktiviteten i produktionen, siger Mette Holst Tygesen, og fortsætter i næste punkt, der taler ind i optimeringen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

4. Ansvarsområderne bliver tydeligere.

- Ved at afholde tavlemøder, har vi kunne definere og fordele opgaver og ansvar til specifikke medarbejdere, hvilket har øget ansvarligheden og sikret, at alle opgaver udføres til tiden.

5. Vi sikrer en løbende læring og udvikling.

Tavlemøder har givet os mulighed for løbende læring og udvikling af medarbejdere. Vi har introduceret nye procedurer, delt erfaringer og ideer, samt lavet opfølgning på nye medarbejders kompetencer og vidensniveau, afslutter Mette Holst Tygesen.